Erdoğan'dan andımız açıklaması: Danıştay 2013’ten 2018’e kadar nerdeydi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şura-yı Devlet’ten Danıştay’a Uluslararası Sempozyumu'nda konuştu

Erdoğan'dan andımız açıklaması: Danıştay 2013’ten 2018’e kadar nerdeydi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
24 Ekim 2018 Çarşamba 11:40

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilk defa güçler ayrılığının tam tesisi edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemin yürütmede çift başlılığı kaldırdığını ifade etti.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Bazı uygulamalar görüyorum ki, çok başlılığa giden bir süreç var. Bazı kavramlarda da zorlanıyorum. Başlık çok çok güzel. Şura-yı Devlet, devletin danışması, danıştığı organ. Karar, icra bu kimin; bu da yerindelik anlamıyla iradenindir. Burayı iyi anlayamazsak, olay İzmir Limanı'nın biz ihalesini yapıyoruz, Danıştay da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor, 2 yıl sonunda alacak kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Bir bunu bana Danıştay nasıl izah edecek? Danıştay 1 milyar doların hesabını kim verecek? 1 milyar doları bu millete ödetmeye kimsenin hakkı yok. Danıştay böyle bir kararı geciktirmede, ağırdan aldığı zaman kim bunun hesabını soracak. Böyle bir merci yok.

16 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı döneminde bunları çoğu zaman yaşadım. Son anayasa değişikliğinde danışır noktasında değişikliğe gittik ama bu hala Danıştay'a nüfuz etmemiş. Halbuki bu değişiklik yapıldı. 16 Nisan halkoylamasıyla yargının bağımsızlığı yanında tarafsızlığının da anayasa çerçevesi içine alınması tarihidir. Bağımsızlık yargıya dış etkiden korurken, tarafsızlık da politik tutumlardan arınmış bir muhakemeyi ifade eder. Yargının hakemlik vasfını yerine getirebilmesi yargının bu iki çerçeveye sadık kalmasıyla mümkündür.

17/25 Aralık ve 15 Temmuz'da yaşadığımız acı tecrbüler bunların ne kadar hayati öneme sahip olduğunu göstermiştir. Bağımsızlık ve tarafsızlık yerine FETÖ'den gelen emirleri yerine getirenler ülkemizi felakete sürüklemiştir. İstiklal Harbi'nde olduğu milletimiz ve devletimiz sırt sırta vererek işgal girişimini püskürtmüştür.

Danıştay 5 yılda and ile ilgili karar veriyor. Daha önce niye karar verilmiyor. 2013’ten 2018’e kadar nerdeydiniz? Millet tokatı bize atıyor size değil. Hesabı veren biziz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Kiraz En beğenilen yorum
Cumhur başkanım saygılarımı sunarım bunu okuyan kim varsa cumhurbaşkanıma iletinsin lütfen bu okuldaki güvenlikçiler kalıcı çalışsınlar lütfen niz güvenlik kartını çıkarıncaya kadar borç para alıp çıkardık ne olur reis kalıcı çalışsınlar😢😢
Kiraz
Sayın çok saygı değe cunhurbaşkamı lüffen bu isteğimi redetmeyin ve şu işkurdan giren özelgüvenlik kardrşlerimi devamlı çalışsınlar gecici olmasın