Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırada Afrin var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz dedik. İdlib tamamlandı, sırada Afrin var' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sırada Afrin var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
24 Ekim 2017 Salı 11:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yapılan toplantılarda OHAL’in beşinci kez uzatılmasını karar aldık.

Dönem başkanlığını üstlendiğimiz D-8’in etki sahibi bir topluluk haline geleceğine inanıyorum. Ülkemiz ve milletimiz için her günümüzü her dakikamız en değerli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.

'EKONOMİMİZ OLUMLU SEYREDİYOR'

Yılın ilk altı ayında elde ettiğimiz büyüme bize moral vermiştir. 142 buçuk yıl dolarda kalan ihracatımız bu yıl 153 milyar doları aştı.

Tüm ekonomiler olumlu bir yönde seyir ediyor. MB’deki döviz ve altın varlıklarında oluşan rezerv 117 milyar dolar seviyesine çıkmıştır.

Ülkemizi hedeflerine ulaştırana kadar bize durmak yok. uyum yasalarını çıkartılması gerekiyor. 1 Nisan’da başardığımız yönetim sistemini yönetim reformuyla taçlandırmalıyız.

'OBEZLİKTEN DEVLETİ KURTARMAMIZ ŞARTTIR'

Uyum yasalarını köklü bir reform haline dönüştürene ülkemize katkı yapabiliriz. Yaptığımız reforme rağmen obez bir devlere faklıdır. Devletin güçlü olması büyük olması faklı ama obez ve hantal olması farklıdır.

Obezlikten devleti kurtarmamız şarttır. Cumhurbaşkanlığı’na geçiş için gereken uyum yasalarını uygulamalıyız. AK Parti olarak iktidar geldiğimiz günde beri, anamuhalefetin çapsızlığı da sığlığı da bahsettik.

Bu muhalefetin hali bizim için şans ise ülke için kötü bir talihsizliktir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çıtayı yüzde 51’in üstüne çıkardık.

'CHP ANLAYIŞININ MİLADI DOLDU'

CHP’lilerin müftülere nikah yetkisini hakkında ki sözleri milletten ne kadar kopuk olduğunu gösteriyor. Kimilerinin uzmanlık alanı ülkeye hizmettir, kimilerinin uzmanlık alanı ise mahkeme kapılarını aşındırmaktır.

Böyle bir konuyu akla aykırı zeminlere çekenleri teşhir etmek boynumuzun borcudur. Türkiye’de laiklikle aykırı bir tedirginlik varsa, bu CHP’nin tek parti döneminde beri bunu başka şekilde yorumlatmasıdır.

Laiklik devletin her inanca eşit mesafede olmasıdır. CHP anlayışını miladı artık dolmuştur. CHP’nin milleti laiklikle aldatması artık bitmiştir.

'KONU DİN OLUNCA HOP OTURUP HOP KALKIYORLAR'

Yeni hükümet sisteminde kimse kendisine alan açamayacaktır. Akıl sahibi olan herkes bu işin ne kadar doğru olduğun biliyor. Bunlar din ile alakalı bir konu olduğu zaman hop oturup hop kalkıyor.

İlkokul mezunu bir muhtar yerine göre nikah kıyabilir ama üniversite mezunu bir müftü nikah kıyamıyor.

Bu partinin kimliği milletle uyuşmuyor. CHP’nin bambaşka gayelerle sürekli gündemde tuttuğu laiklik tartışmasının en önemli sonucu bu olmuştur.

'ABD PKK'NIN DÜŞÜK ÇOCUĞUYLA İŞ TUTUYOR'

ABD, PKK’nın düşük çocuğu YPG ile birlikte iş tutuyor. Rakka’da çekilen fotoğrafı nasıl izah edeceksin. 3500 TIR bölgeye silah taşıyor. Bunların nerede nasıl stoklandığını biliyoruz.

Afrin konusu var önümüzde. Bunlar bizim için bir tehdittir. Tehdit olacak her konuda üstümüze düşeni yapacağız. Bir gece ansızın gelebiliriz.

İdlib operasyonları büyük ölçüde neticelendi. Sırada Afrin var. Biz yeğe göğe koyamaz hale gelseydiler o zaman şapkayı önümüze koyup ne yapıyoruz biz diye düşünmemiz gerekirdi. Demek ki doğru yoldayız.

'SİZİN GÜCÜNÜZ KORUMALARA YETER'

FETÖ ile bağlantısı nedeniyle birini gözaltına alıyorsunuz. Diplomatik dokunulmazlığı var diye telefonunu istiyorlar. Başkonsoloslukta çalışan STK mensubuydu havası ortaya çıktı.

Irak’ta kendi ismiyle Suriye’de ise YPG/PYD ile olanları biliyoruz. Rakka’da suçüstü yakalanınca kendilerini kurtarmaya çalışıyor.

Sizin gücünüz Erdoğan’ın korumalarını gözaltı vermeye yeter.

'BU COĞRAFYADA BAŞ BAŞA KALDIĞIMIZDA...'

Yarın her şey bittiği anda herkes evine dönüce bu kadim coğrafyada Türkler Kürtler ve Araplar olarak baş başa kaldığımızda yine acılarımız paylaşmak zorunda kalacağız.

Kuzey Irak’ta elde ettiği kazanımlarla refaha yöneleceğini mi sanıyor. Türkiye gibi bir ülkeyi karşısında alan hangi konu başarıya ulaşabilir. Biz birbirimizle uğraştıkça, ağıtlar Türkçe, Arapça ve Kürtçe olacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar