Erdoğan'dan İş Bankası açıklaması: CHP'nin hisselerini hazineye aktaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "CHP'nin İş Bankası hisselerini inşallah Hazine'ye devredeceğiz" dedi. Hulusi Akar Camii'nin açılışını da yapan Erdoğan, Erciyes Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu.

Erdoğan'dan İş Bankası açıklaması: CHP'nin hisselerini hazineye aktaracağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
13 Ekim 2018 Cumartesi 15:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kılıçdaroğlu'na hastane tepkisi

"Sağlıkta 15'i hastane olmak üzere 42 tesisi şehrimize kazandırdık. Kayseri Şehir Hastanesi her türlü imkanıyla şehrimize yakışır bir hizmet oldu. Duydunuz mu Bay Kemal ne diyor? Hastanelerde artık ameliyat yapılmayacakmış. Ya bu ne menem bir adam ya. Bay Kemal, artık Türkiye'de Bay Kemal'in SSK'sı dönemi yok. Sen ölüleri rehin alıyordun ya ölüleri. Bu adam SSK Genel Müdürü iken, bu ülkenin evlatlarını hastanelerde sürüm sürüm süründürdü, ölüleri rehin aldı."

Belediyelere kayyum atanması

"Bir şey olsa da şu Tayyip Erdoğan aradan çekilse meydan bize kalsa beklentisiyle yan gelip yatıyorlar. Bunların en büyük başarıları, her evden bir oy diyerek, bölücü örgütün güdümündeki partiyi meclise sokmak. Şimdi mahalli seçimlerinde de bazı belediyeleri onlara teslim etmeye çalışıyorlar. Türk milletini hiç tanımadıkları için yüzde 25'in üzerine çıkamadılar. Buradan sesleniyorum. Eğer teröre bulaşmış olanlardan, kalkıp da belediye başkan adayı yapacak olanlar olursa, şu anda kayyum atanan yerlerdeki ilkemiz neyse, aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz. Bu milletin parasını verelim de bunlar Kandil'e versin. Yok öyle!"

İş Bankası açıklaması

"İş Bankası'nda CHP'nin yüzde 28'e yakın bir hissesi var ya. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP alsın kullansın diye yapmadı. Hazine'ye gitsin diye yaptı. Biz Meclis'e bu konuyu getiriyoruz. İnşallah Meclis'ten bunu çıkartacağız ve bu hissenin hazineye devrini sağlamış olacağız. Şimdi tabi tutuştu. 'Bunu biz kullanmıyoruz ki' diyor. Bir de kullanacak mıydın?"

FETÖ vurgusu

"FETÖ içinde kalanlar ister babamız ister evladımız ister kardeşimiz olsun, kusura bakmasınlar canlarınızı yakarız. Hukuk neyse uygularız. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu halde, bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar kurtulduklarını sanmasın."

Terörle mücadele açıklaması

"Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Allah'ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hala topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz. Bugün olmazsa yarın; bir gün mutlaka, tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecektir."

Hulusi Akar Camii'nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de yapımı tamamlanan Hulusi Akar Camii'nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan camii açılışında, ''Yaptığımız güzel işlerle anılacağız. Hayırlı evlatlar hayırlı eserler bırakmak gayretinde olalım. Bunu yaparsak rabbimin mükafatına nail oluruz.'' ifadelerini kullandı.

Bundan 1 yıl önce dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ailesi, önce merkez Melikgazi ilçesi Eğribucak Mahallesi’ndeki bağ evlerinin bulunduğu alanda cami yaptırmak istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Orgeneral Akar ve ailesine, Asri Mezarlık girişinde inşaatına başlanan 750 kişilik, 2 minareli Mezarlık Camii’ni yaptırmalarını önerdi. Akar ve ailesi bu teklifi kabul etti. Büyükşehir Belediye meclisindeki tüm üyelerin oy birliğiyle kabul ettiği, cami de kentteki cenaze namazları, trafik sorununu rahatlatma adına burada kılınacak.

Erdoğan, Erciyes Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erciyes Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

- Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel işlediği illerimizden biri Kayseri'dir. Erciyes Üniversitesi'nin birimlerinin çok önemli bir kısmı Kayserili hayırseverler tarafından yapıldı.

-Ülkenin ve milletin dertlerinden kopuk bir üniversitenin kimseye faydası yoktur.

- Karşılıksız burs verdiğimiz öğrenci sayısı 150 bini buldu.

- 16 yıl evvel burs kredi olarak ayda ne veriliyordu bu ülkede? 45 lira. Lisans öğrencilerine 500 lira vermeye başlıyoruz. Yüksek lisans öğrencilerine bin lira doktora öğrencilerine bin 500 lira vereceğiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar