Enkaz alanını inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almamız gereken dersler var

Kartal’da 17 kişinin hayatını kaybettiği enkaz bölgesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan almamız gereken dersler var” dedi. Erdoğan daha sonra enkazdan çıkan yaralıları ziyaret etti.

Enkaz alanını inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almamız gereken dersler var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
9 Şubat 2019 Cumartesi 12:31

İstanbul Kartal’da çöken binada  17 kişi hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan enkaz bölgesinde incelemelerde bulundu.

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan inceleme sonrası basın mensuplarına şu açıklamaları yaptı:

“Biz şimdi hastanede bir ziyaret yapacağız. Ondan sonra cenaze törenine katılacağız. Buradan almamız gereken bir çok dersler var. Ve buna göre de gerek başsavcımız, gerek savcılar, gerek bilirkişi heyetleri, bütün bakan arkadaşlarım, AFAD hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra bizler de oturacağız. Değerlendirmesini yapacağız ve atılması gereken adımları atacağız."

"Bizzat takip edeceğim"

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal’da çöken binada yaralananları hastanede ziyaret etti. Erdoğan ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Ziyaretlerini yaptık, durumlarının iyi olduğun gördüm. 2 tane yoğun bakımda olanlar var. Onları da ziyaret edeceğim temennim, bu tür olaylarda ders çıkarmamız lazım. Yatay mimari, dikey mimari değil. Zeminlerin incelenmesi lazım. Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm olarak ortaya koyduğu teze milletin de destek vermesi lazım.  Kentsel dönüşüme sahip çıkmalıyız. Anadolu Başsavcılığı çalışmalarını başlattı. Kendim de bizzat bu işi takip edeceğim. O bölgeyi şu anda incelemeye almış durumdayız. 'Buralarda oturulması uygun değildir' kanaati oluştuğu halde burada kentsel dönüşüm yapacağız”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Bkacj En beğenilen yorum
Başımız sağolsun