Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muharrem Bey FETÖ iddiasını kanıtlasın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muharrem Bey FETÖ iddiasını kanıtlasın
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Mayıs 2018 Çarşamba 23:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "7000'i aşkın müracat oldu. 7000'i aşkın kişiler içerisinde 600 adayın olduğu vekil listelerine giremeyenler, eğer samimiyetle gönül verdilerse kardeşlik atmosferi içerisinde kalan 24 Haziran'a kadar süreçte koşturacaklar. AK Parti sıradan bir parti değil. Burası bir davadır. Bu davaya gönül verenler her türlü emeği verecekler. Ben onlara kardeşim gibi bakıyorum. Kabinedeki bakan sayısı ciddi manada düşecek." açıklamasında bulundu.

"Atatürk Havalimanı'nın olduğu yeri millet bahçesi haline getireceğiz"

Mevcut Atatürk havalimanında da millet bahçesi haline getireceğiz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı şekilde Eskişehir. Eski stadın olduğu yere biz şimdi millet bahçesi kuracağız. İstanbul'da öyle. En büyük müjde bu. Atatürk havalimanı millet bahçesi olacak. 29 Ekim'de havalimanı açılacak. Mevcut Atatürk havalimanında da millet bahçesi haline getireceğiz." şeklinde konuştu.

"Elalemin derdi bizi mi gerdi?"

CHP'nin milletvekili aday listesiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Elalemin derdi bizi mi gerdi? Biz kendi işimize bakalım. Biraraya gelemeyenler bu fakirin sayesinde biraraya geliyorlarsa ne güzel. Şimdi buyurun bizde meydandayız diğerleri de. Arada sırada nuktelerimiz olabilir ama bunlarla uğraşmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Yüksek Hızlı trenle yolculuklar başladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yapacağız bunların derdinde olacağız. Yüksek hızlı treni sorun bilmezler. Binmemiştir. Binmiş olsa belki. Yüksek Hızlı trenle yolculuklar başladı. Yeni yeni illeri birbirine bağlıyoruz. Şehir hastaneleri. Bundan güzel adımlar olabilir mi?" dedi.

"Durmak yok yola devam"

Cumhurbaşkanlığı anket sonuçlarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan" 14 Ağustos'ta girdiğimiz o seçimde ilk turda bu fakir seçildi. Yüzde 52 küsüratı vardı. Karşımda 14 parti vardı. Milletim bu evladını 14 Ağustos seçimlerinden tanıyor, biliyor. O günden bugüne yapılanları biliyor. Milletim bu evladına yine sahip çıkacaktır. Durmak yok yola devam." açıklamasında bulundu.

"Kader! Gereği neyse o olacak"

Bosna'da kendisine yönelik suikast haberine karşı açıklamarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim istihbaratım neresidir? Onlar şimdi oralardanda muhatapları var. Biz bunlara alışığız, ilk ihbar değil. Bundan öncede birçok yerlerle ilgili ihbarlar gelmiştir. Böyle bir ihbar olduğu zaman iptal et yok. Biz kader planına inanmışız. Verdiler, gitmeseniz iyi olur dediler. Gideceğiz dedim. Avrupa'nın dört bir yanından binler gelmiş ben gitmesem olmaz. Cumhurbaşkanıyla görüşmelerimizi yaptık, tedbirlerimizi aldık gittik. Çatlaklar olabilir ayrı mesele. Muhteşem bir ilgili alaka. Bosna Hersek ogün bambaşka bir hareket yaşadı. Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç otellerimizin hepsi full dedi. Akın etmişler. Gideceğiz. Kader. Gereği neyse o olacak." vurgusunu yaptı.

"Muharrem Bey bu işi ıspatlasın"

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, FETÖ'nün ABD'den uygun şartlarda istenmediğini söylemişti. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muharrem bey Adalet Bakanlığına veya milli istihbarata bu işin ispatını yapması lazım. Dürüstsen samimiysen sana bunu ABD'den kim söylemiş bunu belgesiyle vermen lazım. Vermesi lazımki istihbarata cevap hakkı doğsun. Daha ilerisini söylemiyorum. Konuyu biliyorum. Bunu açıklasın ABD'den hangi yetkili aramışta, yok demiş?" yanıtını verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar