için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O meydanları dar etmesini çok iyi biliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 15 Temmuz Millet Bahçesi açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O meydanları dar etmesini çok iyi biliriz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
16 Aralık 2018 Pazar 14:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Esenler Osmanlı döneminde bir kaç köyden müteşekkil iken Cumhuriyet döneminde aldığı büyük göçle yarım milyon nüfusa sahip bir ilçe haline gelmiştir. İstanbul'un en çok göç alan yerlerinden biri olan Esenler ilçemizi yaptığımız yatırımlar ve başlattığımız kentsel dönüşüm projeleri ile çarpık şehirleşmenin pençesinden büyük ölçüde kurtardık. Dünün mahrumiyet bölgesi Esenler bugün hamdolsun Avrupa yakasının en gözde bölgelerinden biri haline gelmiştir.

- Ülkemize ve milletimize yönelik husumetlerinin altındaki sebeplerin en başında gelenlerden biri işte İstanbul'dur. İstanbul'a ne kadar sahip çıkarsak, sıkı sıkıya sahip çıkarsak ülkemizin geleceğine de o derece büyük katkı yaptığımızı biliyoruz. 

"600 yıldır bizim olan bu şehri bize çok görenler..."

- AK Parti döneminde hayata geçirdiğimiz dünya çapındaki projelerle Türkiye'nin tamamını büyüttüğümüzü söylüyorum. Marmaray nasıl, güzel değil mi? Avrasya Tüneli nasıl, kullandınız mı? Bizden önce böyle bir şey var mıydı? Hayaldi değil mi? Bunları AK Parti iktidarı olarak biz yaptık, biz. Onların hayalleri bile ulaşamaz ama biz yaptık.

- İstanbul'da Esenler 31 Mart'ta bir başka olacak. Yaklaşık 600 yıldır bizim olan bu şehri bize çok görenler olduğunu görüyoruz. İstanbul'a nasıl sıkı sıkıya sahip çıkarsak, ülkemizin geleceğine de o denli katkı yaptığımızı biliyoruz.

"Vatanımıza saldıranlara karşı bedelini ödetiyoruz"

- Dün Zeytinlik operasyonunu yaptık mı, Afrin'i yaptık mı yaptık, Sincar'ı yaptık mı yaptık. Her zaman teröristlerin beynindeyiz. Onları açtıkları çukura gömüyoruz. Teröristler milletimin başına bela olmaktan çıkacak. Biz Mehmedimizle oralardayız. ÖSO ile oradayız. Hep birlikte Allah'ın izniyle vatanımıza saldıranlara karşı bedelini ödetiyoruz. İçeride bile bundan rahatsız olanlar varsa onlara da selam. Bay Kemal sen de iyi bil. Bu teröristlerle el ele kol kola dolaşma. Yerli ve milli ol. Teröristleri savunmaktan vazgeç. Teröristlerin uzantılarıyla olmaktan vazgeç. 31 Mart'ta yine onlarla yola çıkmaya hazırlanıyor. Dürüst ol, açık ol bu millet de seni bir şey zannetsin. 

"Kağıthane'ye Kağıttepe diyecek kadar İstanbul'a uzak"

- CHP'nin başındaki bu zat çıkmış, İstanbul üzerinden bizi eleştiriyor. Su diyerek, doğalgaz diyerek eleştiriyor. İstanbul CHP döneminde susuzluktan kurumuştu, kokmuştu. Su kuyruklarının ucu gözükmüyordu. Yalova'dan Kuruçeşmeye tankerle su getirdiler. CHP bu ya. Biz geldik, bu işi bitirdik. Ama bunu Bay Kemal de bilmez belki. Bay Kemal Kağıthane'ye Kağıttepe diyecek kadar İstanbul'a uzak. Bu ülkeyi tek parti döneminde bir dilim ekmeğe muhtaç edenler, suya da muhtaç bıraktılar. İstanbul'un suya ihtiyacı yok şu an. Hükümete geldiğimizde diğer şehirlerin su sorunlarını da çözdük. Van HDP belediyesiydi su sorununu çözdük. Bugün İstanbullulara sorsanız en memnun olduğunuz hizmet ne diye su ve doğalgazı en başta söylerler. 

"F-35'lerin parçalarını üretiyoruz"

- F-35'ler yapıyor Amerika, onlardan bize de gelecek, 120 tane. Onların bile belli parçalarını Türkiye olarak biz üretiyoruz..

"Bu meydanları dar ederiz"

- Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen o televizyon ekranlarındaki haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmekle iş yapacağını zannediyorsan bilesin ki, bu millet 15 Temmuz'da Fetöcü'ler ve uşaklarına bu meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin. Eğer gücün yetiyorsa işte sandık ne yapacaksan gel sandıkta yap. Öyle meydanlarda asla. Buna fırsat vermeyiz gereğini de yaparız..

Detaylar geliyor...

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar