Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşür mü?

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ili görüşüp görüşmeyeceğine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşür mü?
Son Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma 09:15
1 Kasım 2019 Cuma 09:13

Beşşar Esad, devlet televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme konusunda gelen soruya, "Ulusların çıkarları söz konusu olduğunda, kişisel duygularımızı bir kenara bırakmalıyız. Eğer bir araya gelmek sonuç verecekse, ulusların çıkarları için her şeyin yapılması gerektiğini söyleyebilirim." şeklinde cevap verdi.

“Bağdadi'nin öldürüldüğüne inanmıyoruz"

Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonla ilgili konuşan Esad, "El Bağdadi'nin yok edilmesi konusunda Amerikan kurumlarıyla hiçbir temasımız olmadı. Daha da önemlisi, bu operasyonun gerçekten olup olmadığını bilmiyoruz." ifadelerini kullandı. Esad, ABD'nin henüz DAEŞ liderinin öldüğüne dair hiçbir delil sunmadığını belirterek, "Suriye'nin ABD'ye bu konuda yardımcı olduğu konusunda ise haberlerden öğrendik" dedi.

Esad, terör ideolojisi yaşadığı sürece Bağdadi ve diğer militanların ölümünün hiçbir şey değiştirmeyeceğinin altını çizdi.

22 Ekim’de Soçi’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesiyle varılan uzlaşmaya değinen Esad, “Anlaşmayla YPG’nin sınırdan 30 kilometre güneye çekilmesine karar verilmesinin de Şam’ın hedefine ulaşmasında yardımcı olduğunu” söyledi.

Esad, Türkiye ile Rusya’nın ortak devriyeleri için “geçici” ifadesini kullandı. “Nihai ve stratejik hedeflerle taktik yaklaşımları birbirinden ayırmalıyız” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar