Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz 100 milyona çıkartmak

Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Derslik Binası'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "57 bin okula kütüphane yaptık, kütüphanelerdeki kitap sayısını 70 milyona ulaştırdık. Hedefimiz 100 milyona çıkartmak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz 100 milyona çıkartmak
Son Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 17:34
12 Ağustos 2022 Cuma 16:24

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezi Derslik Binası Açılış Töreni düzenleniyor. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülke içinde ve dışında iftiharla bahsedilen üniversitemizi yakından takip ediyoruz. İnşallah yeni kayır dönemiyle beraber 15 bini bulacak üniversitemiz ülkemizdeki en seçkin eğitim kurumları arasındaki yerini güçlendirecektir.

Ziraat Bankamızın desteğiyle tamamlanan kütüphanenimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bir milyon cilt basılı kitabı ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek, ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açıyoruz. Eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Burasının da millet kütüphanesi gibi 24 saat açık olacağını öğrenmekten memnuniyet duydum. İstanbul'da Rami Kışlası'nı çok daha büyük bir kütüphaneye döndürmek için çalışıyoruz. Millet Kütüphaneleri de kendi muhitlerinde önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

 

Bizim millet olarak medeniyet davamız varsa, bunu kütüphaneler olmadan yapamayız. Kültürümüzde ilim sahipleri gölgesinde soluklandığımız birer cennet ağacı eserlerini ise meyveleri olarak görüyoruz.

Her kitap bir alimdir. Bir dosttur. Her kitap bir alemdir. Hayret duygumuzun diri kalmasını kitaplara borçluyuz. Atalarımız kılıçla fethedilen toprakların kalemle tutulabileceğini öğütlüyor. Kitapla bağları kopan milletlerin ayakta kalmasının imkansız olduğunu biliyoruz. Merhum Nuri Pakdil, okumadığınız gün karanlıktasınız diyor.

57 bin okula kütüphane yaptık, kütüphanelerdeki kitap sayısını 70 milyona ulaştırdık. Hedefimiz 100 milyona çıkartmak

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar