Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulunda Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ordumuzu FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin tasallutundan kurtarmakla kalmayacak, yerli ve milli vasfını güçlendireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
30 Ağustos 2018 Perşembe 16:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kara, Deniz ve Hava Hark Okullamızda eğitim öğretimlerini tamamlayan 146 Türk ve 78 misafir subayımızın her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum.Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm harp okullarımızı milli savunma üniversitemizin bünyesinde toplayarak yeniden yapılandırmıştık. Bu sebeple 2016 ve 2017 yıllarında harp okullarımızdan Türk öğrenci mezun edemedik. Subay ihtiyacını karşılayabilmek için de temel askerlik ve subaylık anlayışı kazandırma eğitimlerini başlattık. Böylece, geçtiğimiz yıl Kasım ayında ve bu yılın Temmuz ayında yaklaşık 3 bin teğmeni Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'e kazandırdık. Aynı şekilde üniversitemize bağlı astsubay meslek yüksek okullarımızda mezunlarıyla ordumuzun insan gücüne katkılarını sürdürdüler. Bugün ise yeniden yapılandırma sonrası harp okullarımızın ilk mezunlarını veriyoruz." açıklamasında bulundu.

"15 Temmuz'un Ardından Başlayan Yeniden Yapılanma Süreci Büyük Ölçüde Tamamlanmıştır"

İnşallah yarın Balıkesir'e gidecek, astsubaylarımızın mezuniyet törenlerinde onlarla ve aileleri ile birlikte olacağız. Milli Savunma üniversitemiz önümüzdeki ekim ayında toplam 6 bin 125 Türk ve 22 ülkeden 661 misafir askeri öğrencisi ile yeni eğitim öğretim yılına başlayacaktır açıklamasında bulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Böylece 15 Temmuz'un ardından başlayan yeniden yapılanma süreci büyük ölçüde tamamlanmış ve harp okullarımız tam kapasite ile faaliyetlerini yürütür hale gelmiş olacaktır. Bazıları askeri okullar kapatıldı diye propaganda yapıyor halbuki işte burada olduğu gibi harp okullarımız astsubay meslek yüksek okullarımız, enstitülerimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Sadece artık günümüz şartlarında ihtiyaç kalmadığı için askeri liseler kapatıldı. Şu anda üniversitemizin toplam öğrenci sayısı 9 bin 500'ün üzerindedir. Sadece bu yıl üniversitemize bağlı okullara 4 bine yakın yeni öğrenci alınacak. Görüldüğü gibi askeri okullar kapanması bir yana kapasitesi ve faaliyet alanı daha da genişleyerek ülkemize hizmet etmeyi sürdürüyor.

"Zihniyeti Değiştirmek Mecburiyetindeyiz"

Erdoğan, "En az bunun kadar önemli bir başka hususta askeri okullarımızdaki eğitim öğretimin içeriğidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin personel ihtiyacını karşılama konusundaki reformumuzu tabela ile sınırlı tutarsak kendi kendimizi kandırmış oluruz. Asıl buradaki zihniyeti değiştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin sürekli darbe ve cunta üreten vesayetin aracı haline gelen değil, ülkesini ve milletini en iyi şekilde savunacak bir orduya ve insan gücüne ihtiyacı vardır. Milli Savunma Üniversitemizin bu doğrultuda çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini biliyorum ancak içerik konusunda henüz arzu ettiğimiz seviyeye gelemediğimizi düşünüyorum. Kurumsal açıdan yeniden yapılanma sürecini önemli ölçüde tamamladığımıza göre artık tüm enerjimizi ve zamanımızı içerik üzerinde yoğunlaştırabiliriz." vurgusunu yaptı.

"Ordumuzun Yerli ve Milli Vasfını Güçlendireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordumuzu FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin tasallutundan kurtarmakla kalmayacak, yerli ve milli vasfını güçlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar