Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken Ayasofya açıklaması

Ülke TV - Kanal 7 ortak canlı yayınında soruları yanıtlayan Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili, "Bunun getirisi, götürüsü nedir? Unutmayalım dünyanın çok çeşit ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Acaba bunu söyleyenler, bu camilerin başına ne gelir, bunu düşünüyor mu?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken Ayasofya açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
18 Mart 2019 Pazartesi 20:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ülke TV - Kanal 7 ortak canlı yayınında, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Gazeteci Turgay Güler'in sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

Yeni Zelanda'daki müslümanlara terör saldırısı

- Bu olay bireysel değil, örgütlü bir olaydır. 50 insan ibadet esnasındayken şehit ediliyor. Bizim ülkemizde biz böyle şeylere müsaade etmedik. Her türlü tedbiri aldık.

Beka açıklaması

- Beka meselesinin ne olduğunu bizim, milletimize anlatmamız lazım. YPG/PYD'nin terör koridoru ilan ettiği yer bizim sınırımız değil mi? Kilis'e, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya roketlerle, havanlarla yapılan saldırıları beka meselesi olarak görmeyeceğiz de neyi göreceğiz? Biz bunlara "iyi yapıyorsunuz, hoşgeldiniz" mi diyeceğiz? Buna hakkımız var mı?

Ayasofya açıklaması

- Orada mesela bir sergi yapıldı, orada Kur'an tilaveti de yaptık. Belli bir bölümünde şu anda namaz da kılınıyor. Bunları da aşmak bizim için sorun değil aşarız ama getirisi, götürüsü nedir? Bunu da burada açıklamam doğru olmaz. Bunun bir götürüsü var. O, bizim için faturası çok daha ağırdır. Unutmayalım dünyanın çok çeşit ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Acaba bunu söyleyenler, bu camilerin başına ne gelir, bunu düşünüyor mu?"

- İsmini vermeyeceğim, Sultanahmet'te bir cuma namazındaydık. Bir hocamız cumadan sonra yanımıza gelen bir genç o zaman başbakanım, tokatlaştıktan sonra başbakanım dedi ne olur Ayasofya'yı açalım. Hocamız da yanımızda duruyor. Burayı bir dolduralım dedi orayı da düşünürüz. Türkiye, Büyük Çamlıca camisini yaptı. 30 bin kişiyi alıyor şu anda. İslam dünyasının yükünü çekiyoruz. Nerede ne oluyor ne olabilir bunun hepsini düşünmemiz gerekiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar