Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir Kürdistan çıkışı daha

Giresun’daki mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Ne diyor 'Kürdistan'da biz kazanacağız.' Sen lütfen Türkiye'yi terk et, güneyde Irak'taki Kürdistan bölgesine git." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir Kürdistan çıkışı daha
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
26 Şubat 2019 Salı 15:09

Yasakları kaldırarak, Türkiye’yi  demokraside bir üst lige çıkardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geldiğimizde IMF’ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. Davos’tayız, IMF’nin o zamanki başkanı ile konuşuyoruz. ‘Türkiye'nin Başbakanı benim. Siz Türkiye’yi yönetemezsiniz. Paranızı alıyor musunuz, alıyorsunuz. Türkiye’ye emir vermeye kalkmayın’ dedim. Mayıs 2013’te borcu ödedik, şu anda IMF’ye borcumuz yok. Bitti bu iş. Bay Kemal diyor ki ‘Bunlar giderler IMF’den borç alırlar’ diyor. Bay Kemal IMF’nin kapısına siz gittiniz, borcu siz aldınız. Siz borçlandınız biz ödedik” dedi

 Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"Bugün kendine sığınan kardeşlerini zalimlere teslim eden bir Türkiye yok. Onlara kucak açan bir Türkiye var.

Gabar'da Kandil'de bu teröristlerin inlerine girdim mi? Bu sabah 7 tane DHKP/C'liyi inlerinde aldık. Polislerimiz çıkarıp aldılar.

Kim derdi bundan 15-20 sene önce denizin üzerinde bir havalimanı yapılacak. Bunlar karaya yapamadılar, biz denizin üzerine yaptık.  Dağları biz delmedik mi biz buralarda... şu dağları her tarafta delerek yeşille denizi buluşturmadık mı? O dağları deldik her tarafı halkın yolları haline getirdik. Hava yolunu halkın yolu yaptık, artık hepiniz uçaklarla seyahat ediyorsunuz.

Hükümetin attığı her adıma karşı çıkmayı muhalefet sanıyorlar

Hizmet ve yatırım karşıtlığını muhalefetle eş değer görüyorlar. Hükümete muhalefet etmekle millete ihanet etmek arasındaki o ince çizgiyi aşabiliyorlar. Son 10 yılda bunları gördük. Cumhuriyet mitingleri yapıyorlardı. Ne diyorlardı 'ordu göreve...

Ankara'da yargıçlar var diyen bir muhalefete şahit olduk. Gezi olaylarında polise kurşun sıkan çapulcuları baş taşı eden bir CHP gördük. FETÖ'cü alçakların sözcülüğünü yapan bir muhalefet gördük. Çukur eylemlerinde teröristlere cici çocuklar diyerek canlı kalkan olan bir muhalefet gördük. Zeytin Dalı operasyonunda 'savaşa hayır' twitleri bir CHP gördük. Yatırımlardan rahatsız olan bir muhalefet gördük. CHP'deki bu muhalefet anlayışı hiç değişmiyor.

"Türkiye'yi terk et"

Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Ne diyor 'Kürdistan'da biz kazanacağız.' Sen lütfen Türkiye'yi terk et, güneyde Irak'taki Kürdistan bölgesine git. Bizim Güneydoğu Anadolu Bölgemiz var. Egemiz var ama bizim Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Bunlar CHP ile beraber. Adı sözde İYİ Parti olanlarla beraber. Diyarlar ki bizim ilgimiz yok. Nasıl ilginiz yok batıda liste çıkarıyorsunuz. Batı'da AK Parti'ye MHP'ye kaybettireceğiz diyorlar. 31 Mart akşamı hepsi bir olsunlar. Benim aziz milletim hepsini paketleyip, sandığa gömecek.

AB idama karşıdır. Yasaktır. İdam yasak olduğu halde başa geldiği günden beri 42 genci idam eden Sisi'nin davetine katılan. AB ülkelerinde demokrasiden bahsedebilir misiniz?

Türkiye'nin 2 milyar doları Akdeniz'in derin suları altına gömeceği iddiasında bulundu. Bir kova petrol bile çıkmadı dedi. CHP'linin önergesi Yunan medyasının arayıp da bulamadığı haber oldu. Bunun adı gaflet değilse nedir? Kendi milletine ihanettir. Sırf muhalefet yapmak adına Türkiye'nin rakiplerine böyle kozlar vermeye ne gerek var. Kendi genel başkanının izinden gidiyor.

"Bizi hedef alıyordu artık vatandaşları hedef alıyor"

 Bay Kemal, yalanı iftirayı bırak, dürüst ol. Meclis kürsüsünde belge sallıyor. Hiç mahkemede dosya sunamadı. Bir gün olsun mahcup olmadı. Hatalarından özür dilemedi. Aleyhine verilen onca mahkeme kararına rağmen yalanın dozunu arttırdı. Parayı tahsil ettiğim zaman bunu Mehmetçik Vakfı'na hibe edeceğim. Bizi hedef alıyordu artık vatandaşları hedef alıyor. İşte Türkiye fotoğrafı diyerek bir fotoğraf gösteriyor. Önüne arkasına bakmadan. Bu fotoğrafın yalan olduğu, meclis kürsüsünde söylediklerinin de hakikatle bağdaşmadığını ortaya çıktı. Bu hanım kardeşimiz neden böyle bir şey yaptığını anlattı. Benim halim vaktim yerinde dedi. Rencide ettiği bu hanımefendiden özür bile dilemedi.

Bunların dersini siz sandıkta verecek. Biz de hizmet üretmeye devam edeceğiz. Muhalefetin bizi kendi kısır gündemine çekmesine izin vermeyeceğiz. 15 katrilyon yatırım yaptık Giresun'a... Giresun Üniversitesi'ni biz yaptık. Yurt binalarını açtık. 20 bin seyirci kapasiteli stadımızın yapımı devam ediyor. Mevcut stadın yerine de bir millet bahçesi yapacağız. Gençlik merkezleri, spor salonları yaptık. Şehrimizdeki ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, yaşlılarımıza 1,2 katrilyon destek verdik.

Fındık fiyatları 18'i buldu mu? 10-11 liraydı. Biz TM olarak 14 dedik, rakam yükselmeye başladı. Biz sizin yanınızdayız. Sizi sömürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz.  Desteklerimizle 9 binden fazla kişiye fazladan istihdam sağladık.

Kim 31 Martı sadece muhtarların, belediye başkanlarının seçildiği bir gün olarak görüyorsa hata ediyordur. 31 Mart inşallah yeni Türkiye'nin zafer günüdür. 31 Mart, 2023 hedeflerimizin önündeki son kavşaktır."

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar