Cumhurbaşkanı Erdoğan: Genel Kurul'da yaşananlar rezalet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin açılışının 98. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurul'daki tartışmalara ilişkin soruya, "rezalet" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Genel Kurul'da yaşananlar rezalet
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Nisan 2018 Pazartesi 15:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin açılışının 98. yılı dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurul'daki tartışmalara ilişkin soruya, "rezalet" yanıtını verdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'yı dinleyen Erdoğan, İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın dinlemeden 15.36'da Genel Kurul'da ayrıldı. Erdoğan ile birlikte Başbakan Yıldırım ve bazı AK Parti'li vekiller de salondan çıktı.

"İÇLERİNE SİNDİREMİYORLAR"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nini ayrılmasının ardından  "Demokrasi ayıbı, içlerine sindiremiyorlar" dedi.

MECLİS'TE NELER YAŞANDI?

“BİZ KÜRDÜZ, KÜRT KÖKENLİ DEĞİLİZ”

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Bostancı'nın ardından sözü alarak "Biz Kürdüz, Kürt kökenli değiliz. Bizde Ermeniler, Süryaniler, feministler ve Türkler de var. Biz Türkiye partisiyiz" açıklamasında bulundu.

“MERAMINIZI AÇIKLAYIN”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Beştaş ve Buldan'ın açıklamalarına ilişkin olarak "Kürt illeri diye bir şey yok. Türk coğrafyasında yalnızca Türkiye Cumhuriyeti hükümeti var. Anayasaya üst düzeyde aykırıdır beyanlarınız. Türk illeri, Kürt illerini beyan edeni dışarı almak lazım. Gelin meramınızın böyle olmadığını söyleyin, yoksa sizi TBMM'den çıkaracağım.” uyarısında bulundu.

"BAŞBAKAN YILDIRIM 15 TEMMUZ'U ILGAZ TÜNELİ'NDE GEÇİRDİ"

15 Temmuz’da Başbakan Binali Yıldırım’ın Ilgaz Tüneli’nde geçirdiğini iddia eden CHP Grup Başkan Vekili “Hakkınızda 15 Temmuz’da tanklar eşliğinde götürüldüğünüz söylemedim. Tutanaklar açık. İstanbul Vali yardımcısının açık ifadesi var. ‘Sayın Başbakan’ı başka bir yere bıraktık.’ Daha sonra tankların Başbakan’a doğru ilerlediği üzerine (Daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı). Sizi aldıklarını bilinmez bir yola çıktıklarını ve ardından sizin Ilgaz Tüneli’ne sığındığınız cümle alem biliyor. Tutanaklar yazıyor." dedi.

"15 TEMMUZ'DA UÇAKLARA ALÇAKLARI VURUN TALİMATI VERDİM"

23 Nisan özel oturumunu takip eden Başbakan Binali Yıldırım, Özgür Özel'in sözlerine sert çıktı. Başbakan Yıldırım, "Şahsımı hedef alarak, darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı söylüyorlar; 15 Temmuz'da tanklar genel başkanına yol verirken uçaklara alçakları vurun emri verdim. Bu mücadeleyi verdik biz." yanıtını verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar