Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum belediye başkan adaylarını açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum belediye başkan adaylarını açıklıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
25 Ocak 2019 Cuma 14:29

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Korkaklar zafer anıtı dikemez. Biz her zaman darbelere karşı olduk. Dünyanın neresinde darbe ve darbeci varsa biz karşısındayız. İşte Mısır’da Mursi’ye darbe yaptılar. Biz karşısında durduk. O günden bugüne darbeyi yapanlarla bir kere olsun görüşmedik. Şimdi Venezuela’da böyle bir girişim var. Yine karşısındayız. Nerede olursa olsun, darbecilerle yan yana olmayacağız. Eğer demokrasiye inanıyorsak, eğer demokrasiyi savunuyorsak o zaman demokrasinin gereği sandığa saygıdır. Sandıkta milli irade var, millet var, cumhur var. Bay Kemal onlarla beraber, biz onlarla değiliz. Darbecilerle beraber olmayacağız.

- Medeniyetin ve tarihin şehri Erzurum, AK Parti’nin en güçlü hayat damarlarından biridir. Erzurum bizi hiçbir zaman yanıltmadı. Şimdi Erzurum’da Cumhur İttifakı’nın karşısında ne var? Millilikten uzak bir ittifak var. Sayın Bahçeli’nin ifadesiyle zillet ittifakı, bizim ifademizle illet ittifakı. Zillet ve İllet ittifakına 31 Mart akşamı en güzel cevabı vermeye hazır mıyız? 

 - Türkiye'nin neresinde bir Erzurumlu varsa bunlar inşallah cumhur ittifakının yanındadır. AK Parti kurulduğu günden beri Erzurum'da partimize demokrasimize hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 2004 yılından beri belediyelerimizde görev yaparak Erzurum'a hizmet etmiş tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

"Şimdi size bir müjde veriyorum"

- Aziziye'ye Aşkale'ye Oltu'ya Uzundere'ye gençlik merkezleri inşaa ettik.

- Sağlıkta 24'ü hastaneden oluşan toplam 92 adet sağlık kuruluşunu kazandırdık.

- Şimdi size bir müjde veriyorum. Daha önce farklı bir şekilde düşünülen ama şimdi 1200 yataklı Erzurum şehir hastanesini şehir merkezine kazandırıyoruz.

- Emekli ve gazilerimiz için 5 bin toplu konut inşa edeceğiz.

"Adana Mutabakatı hatırlatması"

- Binlerce kilometre öteden gelip burnumuzun dibinde silah çatanlar, bize sınırdaş olan kardeşlerimizin hakkını, hukukunu, huzurunu, geleceğini koruma çabalarımıza engel olmak için kırk takla atıyorlar. Bizi birilerinin davet etmesine gerek yok, biz 1998'de Adana Mutabakatı'yla zaten bunu imza altına aldık.

"Sabrımız sınırsız değildir"

- Sabrımız sınırsız değildir, sözlerin yerine gelmesini istiyoruz. Güvenli Bölge sözünün birkaç ay içinde yerine gelmesini bekliyoruz aksi halde biz oluşturacağız. Suriye sınırında tesis edilecek güvenli bölgenin işlerliğini sağlayacak tek güç Türkiye'dir.

İşte Erzurum belediye başkan adayları:

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı - Mehmet Sekmen

Aşkale - Ahmet Yaptırmış

Aziziye - Muhammet Cevdet Orhan

Çat - Melik Yaşar

Hınıs - Erdoğan Eren

Horasan - Abdulkadir Aydın

Karaçoban - Sedat Gümüş

Karayazı - Sedat Karaduman 

Köprüköy - Osman Belli

Narman - Burhanettin Eser

Oltu - Celal Çelebi

Olur - Tahsin Oktay

Palandöken - Muhammed Sunar

Pasinler - Ahmet Dölekli

Pazaryolu - İbrahim Şahin

Şenkaya - Yavuz Bedir

Tekman - Mustafa Engin

Tortu - Ömer Hancı

Yakutiye - Mahmut Uçar

İspir - Ahmet Coşkun (Cumhur İttifakı - MHP)

Uzundere - Hilmi Aktoprak (Cumhur İttifakı - MHP)

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar