Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Metin Akpınar'a: Beni ipe götürecekmiş senin haddine mi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "Hendekleri açanlar neyse, ana muhalefetin başı da odur" dedi. Ayrıca Erdoğan, Metin Akpınar'ın sözlerine, "Bunun bedelini ödeyeceksin" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Metin Akpınar'a: Beni ipe götürecekmiş senin haddine mi!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
23 Aralık 2018 Pazar 12:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- 2002 yılında yola çıktığımızda, bizim ihracatımız neydi? 36 milyar dolar. Şu anda nereye geldik? 170 milyar dolara geldik.

- Yürürlüğe koyduğumuz düzenlemeyle 8 bin 582 ihracatçımıza yeşil pasaport imkanı getirerek, pek çok ülkeye vizesiz seyahatin yolunu açtık.

 - DEİK'in yakaladığı ivmeyi önümüzdeki sene de devam ettirerek başarı çıtasını çok daha yüksek seviyelere çıkaracağına inanıyorum. Tıpkı 2019 yılı için belirlenen işimiz gücümüzü dünyaya taşımak bu bizim parolamız. 2019 bu noktada çok ama çok farklı olacak.

- Sizlerden Türkiye'nin ekonomik gücünü yakın coğrafyamızdan başlayarak tüm dünyaya taşımanızı bekliyorum. Bunun için de DEİK icrai bir kurum olmanın yanı sıra iş dünyamıza ufak açacak, yol ve istikamet çizecek fikri egzerizler de yürütmelidir.

"Hendekleri açanlar neyse, ana muhalefetin başı da odur"

"Gezi Parkı'ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek sokak üzerinden ekonomimiz hedef alındı. Burayı Fransa, Hollanda zannettiler yanıldılar. Sen belki Bakırköy Belediyesi'ne sığınırsın ama biz milletimizle omuz omuza durur terör eylemini darbe eylemini pes ettiririz. Esnafımızın dükkanlarını yağmaladılar, polisimize kurşun sıktılar, belediye otobüslerini yakıp yıktılar. Sen ana muhalefetin başında olsan ne yazar. İstanbul'da başbakanlık ofisini bombalamaya gelenleri savunan iş makinalarıyla yollarımızı bozanlar, bunlarla beraber olanlar bu milleti sevenler olabilir mi? Güneydoğu'da o hendekleri açanlar neyse, ana muhalefetin başı da odur. Hiçbir farkı yoktur. Hem ana muhalefet hem de uluslararası bazı kuruluşlar tarafından kışkırtıldı."

Metin Akpınar'a sert cevap: Sanatçı müsveddesi

Geçtiğimiz günlerde Metin Akpınar'ın Halk TV'de sarf ettiği, "Tarihte yüzünü Sovyetlere dönüp koltukta kalan bir tek Mustafa Kemal var. Sonrasında Adnan Menderes döndü ihtilal oldu, Demirel döndü ihtilal oldu, darısı kimin başına..." sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsfetteleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte saldandıracaksın. Şimdi yargıya git." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar