için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair soruları ve merak edilenleri canlı yayında yanıtladı. İşte Erdoğan'ın sözlerinden öne çıkanlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
23 Şubat 2019 Cumartesi 21:25

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sürecini, AK Parti'nin projelerini, dış politikada yaşanan gelişmeleri, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleyi, ekonomide gelinen noktayı ve tüm merak edilenleri ve gündeme dair soruları yanıtladı.

Hande Fırat ve Hakan Çelik'in sorularını canlı yayında yanıtlayan Erdoğan'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

- Şimdi Haliç'in kıyısında muhteşem bir proje önümüzdeki 2020'nin Kasım'ında hayata geçecek. Bugün onun temel atma törenini gerçekleştirdik. Maalesef bataklık, kokudan geçilmeyen Haliç'i temizlemiştik. Haliç Kongre Merkezi'ni yaptık. Bu merkezle tüm çevre farklı bir değer kazandı. Şimdi Haliç Tersanesi ilim, sanat, kültür merkezi olacak. Camialtı Tersanesi'ydi, benim 6 yıl futbol oynadığım kulübü vardı. Benim semtimdi. Muhteşem bir eser meydana gelecek.

"Gün geçtikçe bu kızışıyor"

- Erken başladığımız seçim kampanyası ile birlikte meydanlar şuan gayet iyi. Tüm bu meydanların yanında halkın özellikle şu anda seçimi hazmetmesi hangi konumda, genel itibariyle bunu da masaya yatırmak lazım. Gün geçtikçe bu kızışıyor. Vatandaşın özellikle verilen mesajları alması verilen mesajlar üzerinden istikamet belirlemesi, bir de idolojik formatlama ile siyasi partileri değerlendireler var. Beklentim milletin yatırımla değerlendirmesi.

"İzmir körfezinde kokudan geçilmiyor"

- İzmir körfezinde kokudan geçilmiyor. O kadar konuşulduğu halde, söylendiği halde. Burası CHP'nin. Kalkıp da bu hassasiyet orada gösterilememiştir. İstanbul'da bütün bu sıkıntılı ulaşımı gerek metroyla, raylı sistemlerle, metrobüs anlayışını getirmek suretiyle, toplu taşımacağılığı öne çıkararak hallettik.

"Anketlere güvenim kalmadı"

- Benim anketlere güvenim kalmadı. Doğru dürüst bir tanesi yaklaşıyor. Açık ara bu işi tutturamadılar. Ankara'da tecrübe ve dürüstlük önem arzediyor. Ankara'ya çok çok önemli bir ismi aday olarak koyduk. Mehmet Özhaseki Bey 5 dönem Kayseri'de belediye başkanlığı yapmış arkadaşımız. HDP'nin belediyeleri olduğu, terör örgütlerinin olduğu yerlerde Mehmet Bey gitti. Diyarbakır'a bakın, tanıyamazsınız. İstanbul'dan bazı yerlere göre çok daha iyi bir konumda.

"Böyle giderse 81 ilde tanzim satış noktası açarız"

- Zincir marketlere ne oluyor? Niye rahatsız oluyorsunuz. Siz 300-350 çeşit ürün satıyorsunuz. Biz vatandaşımızın günlük temin etmek zorunda kaldıklarını orada satıyoruz. Et kıymada da siz aynı oyunu oynadınız. Bir ara 35'e çıktı biz devreye girince 28'e düştü. Biz devletsek bu zulmü ortadan kaldırmamız lazım. Bu iş böyle gidersek kalkarız Türkiye'de 81 vilayette tanzim satışları oluşturur ve vatandaşa ucuz ürün teminine çalışırız. Bunu yaygınlaştırarak, ürün çeşitlerini arttırarak. Devlet olarak bizim ne işimiz var piyasada? Bizim denetim görevimimiz var. Bunu yapmamız lazım. Fırsatçılara derslerini vermemiz lazım.

"Sayın Trump'la ılımlı bir ilişkiye sahibiz"

- Trump'la ikili görüşmelerimiz ılımlı geçer, ılımlı geçmektedir. Şu anda Savunma Bakanımız Washington'daydı, görüşmelerini yaptı. İş daha da farklı bir konuma gelecek. Daha net bilgileri sayın bakanımızdan alacağım. Görüşmemizde Suriye özellikle öne çıkarken, ikili ilişkilerimizde 75 milyar dolar hedefi çok çok önemliydi. Patriotlar meselesi. 'Bu sizin döneminizin değil sayın Obama döneminin getirdiği bir neticedir. Sayın Obama bu işi kongreden halledebilseydi bugünkü duruma gelmeyecektik. Maalesf bu olumlu olmadı'. dedim. Kendisi de bana çok çok hak verdi. 'Çok çok haklısınız' dedi. Sayın Trump'la ılımlı bir ilişkiye sahibiz.

Adana mutabakatı açıklaması

- Adana mutabakatı bize yaptığımız operasyonlar için imkan tanıyor. Esed'e hak etmediği meşruiyeti veremeyiz. Biz teröristleri sonuna kadar kovalama hakkına da sahibiz. Adana mutabakatını önemsiyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar