Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bu ülke 18 yıl boyunca ezana hasret bırakıldı" dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a destek açıklaması da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Kasım 2018 Cumartesi 20:27

 Mevlid-i Nebi Haftası açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları...

''Samimiyetle yapılan duaların reddedilmeyeceği güzel bir gecedeyiz. Rabbim bizi imansız bırakmasın.''

“Sünnet ve Siret olmadan, İslam’ın yaşanması mümkün değildir. Bir Müslümanın Sünnetle, Peygamberimizin örnek hayatıyla olan bağı ne kadar güçlü, ne kadar muhkem, ne kadar kavi ise, diniyle olan bağı da o derece güçlüdür, sağlamdır.”

Eşitlik vurgusu

"İnsanların soyları üzerinden üstünlük yarışına girdiği bir dönemde 'beyaz derilinin siyah deriliye, siyah derilinin de beyaz deriliye bir üstünlüğü yoktur' diyerek bize eşitliği öğretmiştir. Hepimizin Ümmet-i Muhammed'in tüm fertlerinin onun yaşantısından alması gereken dersler bulunuyor. "

"Bu ülke 18 yıl boyunca ezana hasret bırakıldı"

''Bu ülkenin gençliğine yapılacak en büyük kötülük onları medeniyet yerlerinden koparmak olacaktır. Bu ülke 18 yıl boyunca ezana hasret bırakıldı. Şimdi yeniden bu hortlatılıyor, yeniden gündeme getiriliyor. Asla başaramayacaksınız. Benim aziz milletim bir daha o günlere dönmeyecek.''

Erbaş'a destek açıklaması

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın siyasi malzeme yapılmasını tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum. Diyanet camiamızı üzecek milletimizle Diyanet mensuplarının arasını açacak tartışmaların hiç kimseye faydası olmadığını düşünüyorum”

PKK, FETÖ ve Adnan Oktar vurgusu

''Biz örnek olursak bu ülkenin gençleri Kandil'deki terör baronlarının, Pensilvanya'daki şarlatanın, televizyon kanallarında sazlı sözlü program yapan soytarıların ağlarına düşmeyecektir.''

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Kiraz En beğenilen yorum
Saygı değer cumhurbaşkanım okuldaki özelgüvenliklere uzun sözleşme gelsin lütfen bianne olarak sizden rica ediyorum😢😢😢