Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçimin galibi demokrasidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri sonrasında balkon konuşması yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçimin galibi demokrasidir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
25 Haziran 2018 Pazartesi 00:44

Hiç endişeniz olmasın beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Allah'ın huzurunda rükûda ve secdede eğildik. Aslında biraz daha erken saatlerde sizle birlikte olacaktım ancak İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı konutunda yaşanan kazada bir evladımız kaza geçirdi. Onu ameliyata girinceye kadar doktorlarla, ailesiyle konuştum. Sonrada Ankara'ya geldik. Gereken müdahaleler yapılıyor. Şuanda ameliyatta." açıklamasında bulundu. 

"Millete efendi olmaya değil hep hizmetkar olmaya gayret ettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimin bu sevgisine layık olabilirsem ne mutlu bize. Biz 20 yıllık Belediye Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde millete efendi olmaya değil hep hizmetkar olmaya gayret ettik. Benim milletim de bunun farkında ve bu sevgisini bu seçimde de gördüğünüz gibi yüzde 52,5'lik bir oy oranıyla ortaya koydu." şeklinde konuştu.

"15 Temmuz darbe girişiminde buradaydınız"

Gezi olaylarında 17-25 Aralık olaylarında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yanımızdaydınız diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vandallara, ihanet çetelerine karşı koyduk. 2015 seçimlerinde yanımızdaydınız. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik. 15 Temmuz darbe girişiminde buradaydınız. Genel Merkezimizi işgale gelmek isteyenler oldu Külliye'nin çevresindeydiniz. “ vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçimin galibi demokrasidir

"Sizler 16 Nisan halkoylamasında sandıktaki iradenizle bizim yanımızdaydınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede bir darbeci varsa hepsinin karşısında oldunuz. FETÖ ihanet çetesine ve onlarla birlikte hareket edenlere sokakları hep birlikte dar ettik. Ülkemizi, ezanımızı, bayrağımızı, namusumuzu darbecilerin pençesinden kurtardık. ABD'ye kaçtılar. ABD'deki oylara bakıyorum. Oradaki oylarda oradan ana muhalefete baya oy gelmiş. Sizler 16 Nisan halkoylamasında sandıktaki iradenizle bizim yanımızdaydınız. 24 Haziran seçimlerinde yine yanımızda oldunuz." dedi. 



"Bu seçimin galibi demokrasidir"

Bu seçimin galibi demokrasidir. Milli iradedir. Milletimizin kendisidir açıklamasında bulunan Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçiminde demokrasi şölenine katılan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarih yazıyorsunuz. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor. Türk milleti sandıkta iradesine sahip çıkarak demokrasiye haklarına ve özgürlüklerine ne kadar önem verdiğini tekrar gösterdi. Dün darbecilerin tanklarını toplarını silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet bugün aynı ellerle istiklaline sahip çıkmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu seçimin galibi demokrasidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye 24 Haziran gecesini bu sabah olduğundan çok daha güvenle bakarak tamamlayacaktır. YSK az önce bu seçimin galibinin Erdoğan olduğunu açıkladı. En yakın arkadaşımızla aramızdaki fark 20 puanın üzerinde. 22 puan. Şahsıma ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime milletime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'nın bir diğer kanadı olan MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli ve tüm mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

"Türkiye'nin kaybedecek tek bir anı yoktur"

Türkiye'nin kaybedecek tek bir anı yoktur ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: Türkiye bir demokrasi imtihanını da tüm dünyaya örnek olacak şekilde geride bıraktı. Milletimiz tercihini kavgadan yana değil hizmetten yana oldu. Kazanan demokrasimiz, hizmet siyaseti, milli iradenin üstünlüğü, Türkiye, Türk milleti, bölgemizdeki tüm mağdurlar, dünyadaki tüm mazlumlar olmuştur. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar