Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir'de halka hitap etti. Yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları için yeni bir adım atıyoruz. İhtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık getiriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemini açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
17 Şubat 2019 Pazar 17:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Balıkesir her dönemde milletimizin uyanışına öncülük etmiştir. Balıkesir sadece  Kurtuluş'a değil, kuruluşa da öncülük etmiştir. İnşallah 31 Mart'ta da Balıkesir dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılacak yeni bir uyanış, şahlanış bayrağını yükseltecektir." dedi.

"Biz teröristleri Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Kandil'de gömüyoruz"

Kardeşlerim AK Parti bugüne kadar 81 ilimizin her yerinde gerçekleştirdiği projelerle Türkiye'ye çağ atlatmıştır. Hükümete geldiğimizde satın alma paritesinde 17. olan Türkiye'yi bugün 13.'lüğe yükselttik, inşallah yıl sonunda bu 12.'liğe ulaşacak. Laf değil iş ürettik, yatırım yaptık. Ama Bay Kemal gibi patlıcan, patates, soğan diyenler çıkacak. Biz teröristleri Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Kandil'de gömüyoruz. Bay Kemal onlarla kol kola geziyor. Bakıyorsun adı İyi olan bir parti, o da onlarla kol kola geziyor. Dörtlü çete.

"Balıkesir'in bölünmüş yol uzunluğunu 589 km'ye çıkarttık"

Balıkesir'e iki üniversite kazandırdık, hizmet mi? İşte buyurun hizmet. Biz atalarımızın eserlerine sahip çıktık ve çıkmaya devam ediyoruz. Sağlıkta Balıkesir'e 66 sağlık tesisi kazandırdık. Balıkesir'in bölünmüş yol uzunluğunu 589 km'ye çıkarttık. Bu yollar olmasaydı bizim halimiz ne olacaktı. Yolun varsa medenisin. Bay Kemal ne der bilmiyorum. Çünkü onda sabah akşam yalan, sabah akşam iftira. Biz de davaları bir bir kazanıyoruz.

"Yeni atık arıtma tesisi de kuracağımızın müjdesini veriyorum"

İstanbul-İzmir otoyolunun Balıkesir kuzey ve batı kavşağı arasındaki kısmıyla Akhisar ve Saruhanlı kavşakları arasındaki bölümünü önümüzdeki ay trafiğe açıyoruz. Terminal Binası yakında tamamlanıyor, ve bu yıl içinde havaalanını açıyoruz. Balıkesir'in içme suyu problemini çözdük. Yeni atık arıtma tesisi de kuracağımızın müjdesini veriyorum. Bay Kemal çiftçilerimize 2.8 milyar lira tarımsal destek verdik.

"İsteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek"

Askerlik sistemiyle ilgili yeni sistemde lisan ve lisans üstü için belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. 2 yıllık meslek yüksek okul mezunları için ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. İki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta döneminde maaş ödenecek. Lise ve altı mezunlar için 6 ay + 6 ay askerlik uygulaması getiriyoruz. Dövizle askerlik uygulaması sürecek. Bedelli askerlik uygulamasını belirli bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın herkes bedelli askerlik yapabilecek."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar