Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankapark “Wonderland Euroasia” Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında çıkan sahte senet iddialarına değinerek, "Ankara’yı rastgele ellere teslim edemeyiz. Sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
20 Mart 2019 Çarşamba 13:04

Ankapark’ın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hizmet yolculuğumuzu büyük bir projenin açılışıyla gerçekleştiriyoruz. 1 milyon 300 bin kilometrekareye varan büyüklüğüyle Ankapark'tan Ankara Büyükşehir Belediyemiz yıllık 50 milyon lira gelir elde edecektir. Ankapark'ın şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır” dedi

Ankapark’ın aynı zamanda çevre dostu proje olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam maliyeti 1 milyar 396 milyon lirayı bulan Ankara Büyükşehir Belediyemiz yıllık 50 milyon lira kazanç elde edecektir. Ankapark’ın şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır. Ankara’nın marka değerini daha da artıracağına inandığım bu önemli eserin size ve tüm kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. Havaların biraz daha ısınmasıyla beraber Ankapark’ın da dolup taşacağına inanıyorum “ açıklamasını yaptı

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Başta Melih Gökçek kardeşim, diğer görevliler, mimarı ve mühendisiyle katkısı emeği bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

İstanbul’u fethederek çağ açıp çağ kapatan büyük sultan, bir şehri imar etmekten halkın kalbini kazanmaktan daha büyük bir mutluluk hüner yoktur diyor. Bundan daha güzeli olabilir mi? Ne diyoruz biz? Baki kalan bir bu kubbede hoş bir sada imiş meğer. Vatandaş ‘Allah razı olsun’ dediğinde akan sular durur. Sultan Fatih’in bu veciz ifadesi çağlar ötesi bir tavsiyedir. Biz siyasi hayatımız boyunca bu tavsiyenin aydınlığında yürüdük.

"Halkımın gönlünü kıran benim de gönlümü kırmış olur"

94’te şehrimize bu hassasiyetle yaklaştık. 2002’de kendimize bu öğütleri rehber kıldık. Kul unutkandır, fıtratı gereği hata yapmaya müsaittir. Elbette bizim de zaman zaman eksiğimiz, noksanımız oldu. Ama ben dün akşam da söyledim. Buradan da söylüyorum. Tüm belediye başkanlarıma söylüyorum. Bakanlarıma da söylüyorum. Halkımın gönlünü kıran benim de gönlümü kırmış olur. Çünkü biz gönüller kırmaya değil, gönüller yapmaya geldik. Böyle çalışacağız.

"Böyle kibir kulelerinden asla olmadık"

Bürokratik oligarşiden darbeci zihniyete kadar pek çok zorlukla yüzleştik. Ama bir an olsun yüzümüzü milletten ayırmadık. Kapımıza, ayrımcılığı, millete tepeden bakmayı asla yaklaştırmadık. Düşünün CHP’nin Hatay belediye başkanı ne diyor? “Oy yoksa yol da yok, hizmet de yok.” Böyle kibir kulelerinden asla olmadık. Benim bir belediye başkanım böyle dese; kusura bakmasa kapıya koyarız. Bu tür adımları attık. Sadece bize oy veren vatandaşlarımız için değil 82 milyonun her bir ferdi için çalıştık.

Sandıkta verilen görevin hakkını koşarak koşturarak ödemeye gayret gösterdik. Sizin emanetinizi, teveccühünüzü boşa çıkartmamak için gece gündüz demeden mücadele ettik. Buradan sizlerin aracılığıyla tüm Türkiye’ye bir kez daha şu gerçeği ifade etmek istiyorum. Bize oy versin, vermesin her bir kardeşimin şunu çok iyi bilmesini arzu ediyorum. Diğer partilere gönül vermiş vatandaşlarımın dikkatini buraya çekmek istiyorum.

"Televizyonlara da talimatı verdim, barajlarımızı yayınlayın"

Siyaset özünde rekabettir, bir hizmet yarışıdır. Ama yalan değil. Yalandan daha büyük bir felaket olmaz. İşte ben Hatay’da 6 tane baraj yaptığımızı söylüyorum, ana muhalefetin başındaki zat Antalya’da diyor ki “Hatay’da baraj yok ki” diyor. Eline diline dursun ya. Bana diyorsun ki bunun bir danışmanı yok mu? Bunu sana tavsiye ediyorum, senin bir defa kılavuzun kim ona bak. Bunun kılavuzu karga. Ve bütün her şeyiyle, televizyonlara da talimatı verdim. Dedim bizim oradaki Hassa’daki Reyhanlı’daki bütün barajlarımızı yayınlayın, görsün. Akşam yalan, sabah yalan. Biz bunun bu yalanları sebebiyle aldığımız tazminatlardan artık bıkar hale geldik.

"Ankara’yı rastgele ellere teslim edemeyiz"

Biz MHP ile Cumhur İttifakı’nı kurduk. Karşımızda dörtlü çete var. Bunlar Kandil’den yönetiliyor. Ankara’da adayımız 5 dönem Kayseri’de başkanlık yapan Özhaseki kardeşimiz var. Ankara’yı rastgele ellere teslim edemeyiz. Sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz

Pandoranın kutusu açıldı, millet oyunu gördü, tezgahın şifresini çözdü. Hakikati hakaretle örtemezsiniz, güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Kelime oyunlarıyla benim Ankaralı kardeşlerimizi asla kandıramazsınız. Ne bu ittifaktan ne bu ittifakın defolu adayından Ankara'ya hayır gelmez."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar