için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile telefonda Kudüs meselesini görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’deki son gelişmelerle ilgili olarak Almanya Başbakanı Merkel, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Papa ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile telefonda Kudüs meselesini görüştü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'deki son gelişmelerle ilgili olarak Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü.

ERDOĞAN'IN FİLİSTİN DİPLOMASİSİ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider görüşmede, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze'de Filistinlilerin hedef alınması neticesinde yaşanan gerilim hakkında görüş teatisinde bulundular. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantı hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, uluslararası camianın BM nezdinde de hadisenin takipçisi olmasının önemine işaret edildi. Görüşmede mevcut tablonun soruna çözüm bulunmasını zorlaştırdığı da vurgulandı. Görüşme vesilesiyle ikili ilişkilere değinen iki lider, gerek ilişkilere ivme kazandırılması, gerek bölgesel konularda fikir teatisi için yakın temasta olma konusunda mutabık kaldılar.

RUHANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze'de Filistinlileri hedef alması neticesinde bölgede yaşanan gerilim ele alındı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantının Müslümanların ortak tavır sergilemeleri açısından büyük önem taşıdığını belirten iki lider, BM nezdinde de konunun takipçisi olacaklarını vurguladılar.

ERDOĞAN PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze'de Filistinli göstericilerin hedef alınması neticesinde bölgede yaşanan gerilim ele alındı.

Filistinli göstericilerin tüm dünyanın gözü önünde hunharca saldırıya uğramalarının utanç verici olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı olarak, 18 Mayıs'ta İstanbul'da düzenleyeceği İİT Olağanüstü Zirvesi hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.

ERDOĞAN PAPA GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Kudüs'teki gelişmelere ilişkin masumların hedef alınmasının ve insanların hayatlarına kastedilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, uluslararası camianın sorunun çözümü için BM nezdinde gerekeni yapması gerektiğini kaydetti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar