için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığıdır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
10 Mart 2019 Pazar 13:32

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'da halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu ittifakın temelleri 15 Temmuz'da atılmıştır"

- Cumhur İttifakı günübirlik çıkar ittifakı değildir. 3-5 belediye daha fazla alınması için kurulmuş bir ittifak değildir. Bu ittifakın temelleri 15 Temmuz'da atılmıştır. O gece ben Atatürk Havalimanı'na indiğim anda saat 01:15'ti. Oradakiler bana 23:15'te Bay Kemal buraya geldi dediler. FETÖ'cülerin idaresinde Bakırköy Belediye Başkanının yanına gitti. "Tankların karşısında ilk önce ben dururum" diyordu. Sen korkarksın. Ancak FETÖ'cülere sığınıp tankların arasından kaçıp gidersin. 

"Korka korka küçük bir bayrak asıyorlar"

- Ülkemizde bayrağa tahammülü olmayanlarla, ezana tahammülü olmayanların ittifakıyla girdiğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Bölücü örgütten emir alan partinin bayrağımıza tahammülsüzlüğünü mitinglerinden kongrelerine kadar gördük.

- Önceki gün Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup ezana ıslıklarla sloganlarla terbiyesizlik ettiler. CHP'nin il başkanı da orada. Taksim'deki görüntü bu seçimlerin aslında ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından nasıl bir karar seçimi olacağını gösteriyor. Biz belediye işi gönül işi diyerek herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi taahhüt ediyoruz. Onlar ise bayrak ve ezana saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığıdır.

- Bunların İstiklal Marşımız ile alakası yok. HDP kongrelerinde İstiklal Marşı okuyor mu? Daha önce bayrağımızı da asmıyorlardı. Şimdi korka korka küçük bir bayrak asıyorlar. Ezana hürmet etmeyen bayrağa da hürmet etmez. Ezana saygısı olmayanın bu millete saygısı olmaz. Yarın öbürgün düşman kapımıza dayandığında bunlar onları da alkışlarlar. Çünkü bunlar kalpleriyle de zihinleriyle de bu vatana bağlı değiller.

"Herkese saygılıyız ama..."

- Herkese saygılıyız ama bizim değerlerimize saldırana saygı duymamız mümkün değil. Bu ülkede millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunlara milletimiz dersini sandıkta verecektir.

"Adana'ya 45 katrilyon yatırım yaptık"

- Adana'yı eşi benzeri görülmemiş hizmetlerle buluşturduk. Son 17 yılda Adana'ya 45 katrilyon yatırım yaptık. Dene yap teknoloji atolyelerinden birini bu yıl Adana'da faaliyet gösteriyoruz. 2. devlet üniversitesini Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni kurduk. Eski stadın yerine Millet Bahçesini yapıyoruz. Adana'da engellilerimize 5 katrilyon liralık destek verdik. Bin 500 yataklı şehir hastanesi Adana'ya hizmet veriyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar