Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınlar camiye giremez diye bir ayet mi var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlileri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hanımlarımızın ve çocuklarımızın ayaklarını camilerimize alıştıracağız. Çirkin gelenekleri İslam diye gösterenler var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınlar camiye giremez diye bir ayet mi var?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
4 Ekim 2018 Perşembe 14:46

Batman'da 7 askerin şehit olmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 şehidimizi anmadan geçemeyeceğim. Fatiha okumaya davet ediyorum. Aynı zamanda tüm şehitlerimiz için ve bu mücadelemizi aksatmadan kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız.  Bu saldırılar bizim düşmana olan hırsımızı ve kinimizi artırıyor. Bunu da bilmekte fayda var." vurgusunu yaptı.

"Köln'de camimizi açtık"

Almanya'da açılan camiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Köln'de camimizi açtık. Almanlar bu camimizi yoğun şekilde ziyaret ediyorlar. Gerçekten bu ziyaretten memnun oldum. Temenni ederim ki, birçoklarının da hidayetine vesile olur. Eser müessiri ile zengindir. O ilin Valisi, Belediye Başkanı'na da gelmiş, geçmiş hepsine teşekkür ediyorum." dedi

"Siz gönüllerin fatihi olmalısınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "140 bin kişilik ordunun olduğu yerde neden istediğimiz neticeyi alamıyoruz? Kendimize sormamız lazım. Halkın en sevdiği kişiler imam ve muhtarlardı. Bağlar neden koptu? Bu bağları yeniden tesis edemez miyiz?  140 bin kişilik bu ordu ülkemizin çehresini değiştirmelidir. Siz gönüllerin fatihi olmalısınız." şeklinde konuştu.

"Hanımların ve çocukların ayaklarını camiye alıştıracağız"

Sultan Ahmet, Süleymaniye camilerinin kapılarının açık olması etmez diyen Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Camilerimizin kapıları açık olmalı. Hocalarımızın bu işi nöbetleşe yapması lazım. Buna ihtiyacımız var. Köln'deki konuşmamda kadınlarımıza camilerin kapısının açık olması gerektiğimi söyledim. Bir hanımefendi bu konudan çok mutlu olduğunu söyledi. Beni ve arkadaşımı Kayseri'de camiye sokmadılar, biz de kapının dışında namazımızı kıldık dedi. Camilere kadınlar giremez diye bir ayet mi var? Ben ne okudum, ne gördüm, ne biliyorum. Artık bu yanlış tabuların yıkılması lazım. Bunu başta Diyanet İşleri Başkanı'nın yürütmesi lazım. Bunları aşacağız. Garip şeylerle karşı karşıya kaldık. Bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız kadınsa bunları aştık demektir.  Hanımlarımızın ve çocuklarımızın ayaklarını camilerimize alıştıracağız. Çirkin gelenekleri İslam diye gösterenler var. Biz konuşmazsak, diğerleri konuşuyor,  meydan onlara kalıyor. Yanlışım var ise beni de uyarın.

"İmam Hatip okullarının kapısına kilit vurulduğu zamanlara şahit olduk"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülke baskıların dayanılmaz boyutlara ulaştığı zor dönemleri de unutmamıştır. İmam Hatip okullarının kapısına kilit vurulduğu zamanlara şahit olduk. Başörtüsü taktığı için evlatlarımızın geri çevrildiğini gördük. Milletin inancının bizzat bu ülkenin kimi idarecileri tarafından irtica sayıldığı günleri yaşadık. Güçlü bir iktidar partisi olmamıza rağmen kapatılma ile karşı karşıya kaldık. Gerekçesi neydi? İrtica. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemali'nde istismar edildiği dönemleri yaşadık. Yapanlar kim? Ana muhalefetin menşeinde olanlar." ifadelerini kullandı.

"Medeniyet değerleriyle bağı kopan bir milletin ayakta durması imkansızdır"

Nasıl kökleri ile irtibatı kopan bir ağacın ayakta kalması mümkün değilse, din, ahlak, bilim ve adalet bizi ayakta tutan 4 taşıyıcı sütundur diyen Erdoğan açıklamasının devamın şu ifadeleri kullandı: Medeniyet değerleriyle bağı kopan bir milletin ayakta durması imkansızdır. Biz Avrupa'dan, Afrika’ya kadar cenk meydanlarını Allah Allah nidaları ile inletmiş bir milletiz.

"FETÖ ve DEAŞ gibi örgütler manevi boşluklardan faydalandı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Camiler ilim merkezleridir. Anadolu'da en küçük köylerde dahi cami bulunur. Camiler Yüce Rabbimizin yer yüzündeki tecellisidir. FETÖ ve DEAŞ gibi yapıların topluma sirayet edebilmesinin nedeni, manevi boşlukların ilgili kurumlarımız tarafından doldurulamamasıdır." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar