Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan attığı mesaj sonrası Rusya ile gerilim yaşamıştı. ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
12 Nisan 2018 Perşembe 07:15

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından "Rusya, Suriye'ye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından” ifadelerini kullanmıştı.

Trump’ın bu sözleri Rusya ile bir gerilim yaşamasına neden oldu. İlk tweetinin ardından “Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil hiç olmadığı kadar kötü. Buna hiç gerek yok. Rusya'nın ekonomik olarak desteğe ihtiyacı var ki biz de bunu kolaylıkla sağlayabiliriz. Birlikte çalışmalıyız. Silah yarışını bırakalım" sözleri ile ikinci bir tweet atan ABD Başkanı Donald Trump, ilişkileri biraz daha yumuşatmıştı.

 Trump’ın attığı tweetler sonrasında Rusya’dan yanıt geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözlerine yanıt verdi.

Zaharova sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Akıllı füzelerin yıllardır kendi topraklarında uluslararası terörizmle mücadele eden yasal hükümete karşı değil teröristlere doğru uçması gerek” dedi.

Zaharova şu ifadeleri kullandı:

“Kimyasal Silah Yasaklanması Örgütü uzmanları, şimdi akıllı füzelerin kimyasal silah saldırısının tüm kanıtlarını yok edeceğini söylemedi mi? Ya da amaç uluslararası uzmanların kanıt olarak hiçbir şey bulamaması için akıllı füzelerle provokasyonun kanıtlarını hızlıca yok etmek mi?”

ERDOĞAN TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda görüştü.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın telefonda Suriye’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi. Görüşme hakkında Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “İki lider gündemdeki sorunlar için iletişimde kalacaklar” denildi.

En son 30 Mart’ta görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Suriye ve Irak’taki gelişmelerin yanı sıra terörle mücadele konusunu ele alınmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar