Erdoğan: Meydan soytarılara kalıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 35. İl Müftüleri Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Hocalarımız inisiyatif almadığı zamanlarda meydan FETÖ gibi şarlatanlara, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor." dedi

Erdoğan:  Meydan soytarılara kalıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
15 Ekim 2018 Pazartesi 15:43

Bu milletin darbecilere meydan okuduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin şahlanışı karşısında ölüm kusan silahların demir yığınına döndüğünü açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"15 Temmuz destanı ile iftihar etsek de bunun tekrar yaşanmasını istemiyoruz. FETÖ’nün devlete sirayet etmesi bazı eksikliklerin olduğunu gösteriyor. Nasıl olur da böyle karanlık bir örgüt milletin içine girmiştir? 15 Temmuz konusunda özeleştirimizi açık yüreklilikle yapabilmeliyiz

FETÖ bir sebep değil arzi bir sistemin ürettiği bir sonuçtur. FETÖ kendi insanına tepeden bakan çarpık sistemin oluşturduğu bir hastalıktır

Bu zat kendinin peşine takılanlara imam hatipleri tavsiye etmiş midir? Hesapları ve dertleri başkaydı.

 7 Şubat MİT krizi ile hayata geçirilen önlemler FETÖ virüsünün ortaya çıkmasına neden olmuştur. Örgüt dersanelerin kapanması karşılığını 17-25 Aralık’ta vermiştir.

2012’den itibaren ülkemizin ardı ardına ne tür saldırılara maruz kaldığını siz biliyorsunuz. Devlet ve milleti yeniden kucaklaştırma politikaları olmasaydı 15 Temmuz’un neticeleri çok farklı olurdu.

251 insanın şehit olması CHP’nin gözlerindeki gaflet perdesini kaldırmaya ne yazık ki yetmedi. Sözde Adalet Yürüyüşü ile örgütün propagandasını yaptılar.

Suriye ve Irak’ta yaptığımız operasyonlarla DEAŞ ve PKK’yı yok etmeye devam ediyoruz. Tüm çabalarımıza rağmen tehlikenin atlatıldığını söyleyemeyiz

Halkımız kapısını en çok mahallenin imamına açar. Mahallenin imamları ve hanım hocalar bu çalışmaları çok daha iyi bir şekilde yapmalı. Bu noktada atacağımız adımlarla birlikte onların elindeki bu silahı yok edip yeniden başlatalım.

Gençler inançlarını sahih kaynaklardan gideremiyorsa sapık kolların peşine düşecektir. Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman, meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor.

Camilerimizi sosyal ve beşeri hayatın tekrar merkezine oturtacak uygulamalarda bulunmalıyız. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve hanım kızlarımızın daha fazla istifade ettiği yerler haline getirmeliyiz. Camilerimizi salt namaz kılıp sonra herkesin dağıldığı mekanlar haline getirmemeliyiz. Camilerimiz sürekli açık olmalı. İlim, irşad ve tebliğ faaliyetlerinde ilhamımızı alacağımız kaynak bellidir"

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar