Cumhur İttifakı devam edecek mi? İşte Erdoğan'ın son açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir programda Cumhur İttifakı hakkında açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP arasında yapılan af tartışması ittifakın devam edip etmeyeceği sorularını akla getirdi. Erdoğan Cumhur İttifakı hakkında son noktayı koydu.

Cumhur İttifakı devam edecek mi? İşte Erdoğan'ın son açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
23 Ekim 2018 Salı 08:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan af tartışması hakkında “Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. 50 bini aşkın uyuşturucu satıcısının cezaevlerinde olduğu günlerde, biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Demokratik bir şekilde sordum, cevabımı aldım. Af, ne affı? Biz asla. Adil bir iktidar olamazsınız, adaletle hükmeden bir iktidar olamazsınız.” açıklamasını yapmıştı

 

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu sözlere sosyal medya hesabı Twitter’dan, “Hiç kimseyi zorlayan yoktur, baskı kuran yoktur. Milletin temsilcileri hür iradeleriyle gereği neyse onu yaparlar. Karar ve yetki TBMM’nindir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır.” yanıtını verdi

 

AK Parti’den Bahçeli’nin sözlerine cevap

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı basın açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Çelik, “Sayın Bahçeli'nin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler siyasi nezaket ve yüklenen sorumluluğa uygun olmamıştır. Cumhur İttifakı kıymetli bir ittifaktır. Bu çerçevede de bakıldığında bu siyasi nezaketin gösterilmesi bizim için önemlidir. Cumhurbaşkanımıza gösterilen saygı bizim kırmızı çizgimizdir” açıklamasını yaptı

 

 MHP’den AK Partiye: MHP'nin kırmızı çizgisi de Devlet Bahçeli'dir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in sözlerine resmi Twitter hesabı üzerinden attığı tweetlerle yanıt verdi.

Yalçın, “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ittifak ve af konusundaki açıklamalarıyla parti sözcülerinin beyanları arasındaki belirgin sezgi, seviye ve anlayış farkı partimizce görmezden gelinmemiştir. Cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı AK Parti'nin kırmızıçizgisidir." diyenlere cevabımız; “MHP’nin kırmızı çizgisinin, Milliyetçi Hareketin lideri Devlet Bahçeli olduğunu” hatırlatmak şeklinde olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan son noktayı koydu

Af üzerine iki parti tarafında yapılan açıklamalar. Cumhur İttifakı'nın devam edip etmeyeceği sorularını akla getirdi. Erdoğan katıldığı bir programda ittifak hakkında sonm noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan EKOTÜRK televizyonunda katıldığı yayında soruları yanıtladı. Yerel seçimlerde de MHP ile olası birlikteliğe yönelik bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuyla ilgili olarak benim görevlendirdiğim arkadaşlar var, Sayın Bahçeli'nin görevlendirdiği arkadaşlar var, şu anda görüşmelerini yapıyorlar. Bu arada bizim de Sayın Bahçeli ile bir araya gelmek suretiyle atacağımız adımlar var ama henüz somut olarak 'şu şöyle olacak, bu böyle olacak' diye bir şey yok. Temelini Cumhur İttifakı'nın oluşturduğu anlayışı koruyacağız, onu devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar