için kaldı

Çorum’da öğrenciler zehirlendi!

Çorum Osmancık'ta bir öğrenci yurdunda kalan yaklaşık 103 öğrenci zehirlenme şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Karbonmonoksitten zehirlendiği tespit edilen 103 öğrenciden 5'inin yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Çorum’da öğrenciler zehirlendi!
Son Güncelleme: 12 Aralık 2019 Perşembe 12:03
12 Aralık 2019 Perşembe 11:30

Çorum’un Osmancık ilçesinde çok sayıda öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastanelere sevk edildi. Osmancık’ta bir öğrenci yurdunda kalan yaklaşık 103 öğrenci zehirlenme şikayeti ile hastanelere sevk edildi.

Hekimler acil müdahaleye çağrıldı

Karbonmonoksitten kaynaklandığı düşünülen zehirlenme vakaları üzerine öğrencilerden 20’si Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 5 öğrencinin ise yoğun bakımda tedavi altına alındığı belirtildi. Zehirlenme vakası üzerine Sağlık Müdürlüğü’nün yanı sıra hastanede görev yapan hekimler acil müdahaleye çağrıldı.

Çorum Valisi'nden açıklama

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, olayı doğrularken 103 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle Osmancık ve Çorum’da tedavi altına alındıklarını, 5 öğrencinin ise yoğun bakım ünitesinde tedavisinin yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vali Çiftçi'den bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Osmancık ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığı ve kendilerine geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar