Çorum’da mezarlıkta ağlayan kız olayı ne?

Çorum’da mezarlıkta ağlayan kız olayı nedir? Yetkililer konu hakkında ne diyor?

Çorum’da mezarlıkta ağlayan kız olayı ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
3 Mayıs 2018 Perşembe 07:41

Dört gün boyunca Çorum’da bir mezarda akşam saatlerinde bir kabrin başında ağladığı iddia edilen kızın  sırrını çözmek için mezarın bulunduğu yere  güvenlik kamerası takıldı.

Çorum’da bir genç kız dört gece üst üste mezarlığa giderek  1982’den vefat den Fatma Ç.’nin mezarı başında kendi kendine konuşup ağlaması ve sonra gözden kaybolması hem kentte hem de Türkiye’de gündem oldu. Çepni mahallesinde Ulu mezarlıkta olan olayı ilk olarak bir esnaf fark etti. Esnaf mezarlıklarda bulunan görevlilere haber verdi. Ancak genç kız bulunamadı.

Olay daha sonra 27, 28 ,28 Nisan geceleri de devam etti. Cep telefonu kameralarına da yansıyan genç kız, görevliler seslendiği anda karanlıkta izini kaybettirdi. Bunun üzerine mezarın başına “Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım’ yazılı not bırakan görevliler, polise de haber verdi.

Önceki gece yarısı siyah kıyafetli kız 5. kez aynı mezarın başına gitti. Polis harekete geçince yine gözden kayboldu. Kızın Fatma Ç.’nin mezarının üstüne deniz kabuğu koyduğu tespit edildi. Polis mezarlığı didik didik aradı, ancak sonuç alınamadı.

 GÜVENLİK KAMERASI YERLEŞTİRİLDİ

 Mezarlıkta Fatma Ç.’nin bulunduğu mezarın yakınında bulunan bir ağaca kamera yerleştirildi. Bu sayede mezarlığa gelip ağlayan ve sonra gözden kaybolan kızın sırrının çözülmesi hedefleniyor.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, konu hakkında yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

“Bir vatandaşımız 17-18 yaşında olduğu tahmin edilen siyah giyimli bir kişinin, ‘Beni neden bırakıp gittin?’ diye ağladığını duyunca araştırma yapmış. Kimseyi görememişler. Yakınını kaybettikten sonra mezarlıklarla ilgili duygusal hale bürünmüş bir vatandaşımız olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar tespit edilmiş bir durum yok”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar