için kaldı

Çorum-Osmancık'ta yanan yolcu otobüsü hangi firmaya ait? Çorum otobüs kazasının firması belli oldu

Çorum'da bu sabah yaşanan feci kaza sonrasında 11 kişi hayatını kaybetti. Çorum-Osmancık'ta yaşanan otobüs kazasının firması belli oldu

Çorum-Osmancık'ta yanan yolcu otobüsü hangi firmaya ait? Çorum otobüs kazasının firması belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
13 Mart 2018 Salı 13:04

Çorum'un Osmancık ilçesinde bu sabah facia gibi otobüs kazası yaşandı. Çorum'un Osmancık ilçesinde yolcu otobüsü, park halindeki TIR’a çarptı. Otobüsün de yandığı kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Sayının daha da artmasından endişe edilirken otobüs tamamen yandığı için ölü sayısının netleştirilmesi konusunda güçlük çekildiği belirtildi. Kazadan yaralı kurtulan yolculardan biri 'Bir patlama sesi ile birlikte tüm camlar kırıldı ve otobüs sarsılmaya başladı. Sonra aracın arkası yanmaya başladı. Daha sonra bir ağabey camı kırdı ve dışarı çıkmaya çalıştık. Çıkabilenler kurtuldu, çıkamayanlar da yanarak can vermişler" dedi. Kazada bir kadın yolcunun otobüsün camlarını ayaklarıyla kırarak facianın daha da büyümesini engellediği ortaya çıktı.

Kaza, saat 06.00 sıralarında Osmancık ilçesi Kumbel köyü mevkisinde meydana geldi. İsmet Eslen'in kullandığı İmparator Turizm firmasına ait İstanbul'dan Tokat'a giden bir yolcu otobüsü, Osmancık-Kargı kara yolunun 30. kilometresindeki Ardıç mevkisinde çelik boru yüklü TIR'a arkadan çarptı. Daha sonra otobüste yangın çıktı.

Tam bir can pazarının yaşandığı kaza yerine, çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.Ölenler arasında çocukların da olduğu ifade edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken kazada yaralananlar ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

OTOBÜS TAMAMEN YANDIĞI İÇİN ÖLÜ SAYISI NETLEŞTİRİLEMİYOR

Otobüsün tamamen yanması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının netleştirilmesi konusunda güçlük çekildiği belirtildi. Ekipler, Cumhuriyet Savcısının nezaretinde kaza yerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Osmancık Kaymakam Vekili Emre Çiftci ile olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı da Osmancık Devlet Hastanesine giderek, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yanan otobüsün brandalarla kapatılmasının ardından cenazeler çıkartılmaya başlandı.

KAZA YAPAN OTOBÜS HANGİ FİRMAYA AİT?

Alınan bilgilere göre Çorum-Osmancık ilçesinde yaşanan otobüs kazasının firması Tokat İmparator Turizm'e ait olan 60FH 302 plakalı aracı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar