Çiftlik Bank’tan sonra şimdi de Solucan Bank!

Fazla para kazanma vaadiyle insanları dolandıran Çiftlik Bank dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Solucan Bank’ı kurarak 20 bin kişiden para toplayan çete, 40 milyon euro vurgun yaptı.

Çiftlik Bank’tan sonra şimdi de Solucan Bank!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
3 Mayıs 2019 Cuma 10:50

Mehmet Aydın Çiftlik Bank’ı kurup fazla para vaadiyle insanları kandırdıktan sonra yurt dışına kaçtı. Çiftlik Bank’tan sonra benzeri bir çok yapılanma da ortaya çıkmıştı.

Bu yapılanmaya bir yenisi daha eklendi. Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel’in haberine göre Solucan Bank isimli bir yapılanmanın olduğu ortaya çıktı. Bu yapılanma tarafından dolandırıldığını anlayan kişiler savcılığa başvurarak şikayetçi oldular.

Çete, "Kaliforniya'dan kırmızı solucan getirip, çiftlik kuracağız. Solucan gübresi pazarlayıp, kâr payı dağıtacağız" yalanıyla para topladı.

20 bin kişinin 40 milyon euro dolandırıldığı saptandı. Çetenin ele başlarının Selçuk Özkan, Ali Dinler, Ahmet Altun, Selçuk Güleç ve Mustafa Türeli olduğu açıklandı.

Dolandırıcıların vurgun paralarıyla Dubai ve ABD'de tatil yaptıkları ortaya çıktı.

Mağdurlar soluğu savcılıkta aldı ancak çete hala yakalanamadı. Mağdurlar, dolandırıcıların yakalanıp en ağır cezayı almalarını istiyor. Selçuk Özkan, sanal para ve solucan bank vurgununu organize eden isimlerin başında yer aldı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar