CHP'nin oturma eyleminde neler yaşandı?

CHP'nin 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' sloganı ile Türkiye genelinde yapacağı oturma eylemleri öncesi Taksim Meydanı polis tarafından kapatıldı.

CHP'nin oturma eyleminde neler yaşandı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Nisan 2018 Pazartesi 13:44

CHP bugün büyük bir katılımla saat 12:00'da Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yapacağını açıklamıştı. Ancak emniyet güçleri koruma amacıyla Taksim Meydanı'nın bir bölümünü, Cumhuriyet Anıtı ve çevresini bariyerlerle kapattı. İstiklal Caddesi girişi ve Gezi Parkı'na çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet polisi görevlendirildi. Taksim Metrosu da eylem nedeniyle kapatıldı. Vatandaşlar Şişhane'ye yönlendirildi. 

CHP'nin oturma eyleminde neler yaşandı?

Meydanın saat 11:30 sıralarında kapatılması üzerine Sözcü’ye konuşan CHP İstanbul İl teşkilatı yetkilileri “Biz Taksim’e çıkıp oturacağız. Eğer emniyet güçleri izin vermezse de İstiklal Caddesi’nde toplanıp Galatasaray Meydanı’na yürüyeceğiz” dediler. Taksim’e gelen CHP heyetinin Emniyet güçleri ile görüşmesi sonuç vermedi. 

Taksim’e çıkarılmayan CHP’liler saatler 12:00’ı gösterdiğinde İstiklal Caddesi’nin girişinde oturma eylemine başladıktan sonra Kortej Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kortej ‘Hak, hukuk adalet…’ sloganları eşliğinde Taksim Meydanı’na doğru ilerledi. 

CHP neden oturma eylemi yapıyor? 

CHPliler OHAL’in 7’nci kez uzatılması kararı üzerine 81 ilde oturma eylemi gerçekleştireceğini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı'nda konuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Ağbaba, “Darbe girişimini fırsat bilip kendi darbesini yapanlara, hukuku askıya alanlara, cübbeleri ayaklar altında çiğneyenlere; okuyan, düşünen insana, kadına, gence düşman olanlara, yükselen dolara, artan faize, işsizliğe, eşitsizliğe, OHAL'e karşı 16 Nisan Pazartesi günü tüm Türkiye'de saat 12.00'de sarayın baskı, zulüm ve OHAL düzenine karşı oturuyoruz. Adana Atatürk Parkı, Ankara Güvenpark, İstanbul Taksim Meydanı, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı, Diyarbakır Dağkapı meydanı, Erzurum Yakutiye Kent Meydanı, Gaziantep Yeşilsu Meydanı, Hakkari Cumhuriyet Meydanı, İzmir Konak Meydanı, Malatya Soykan Parkı, Samsun Cumhuriyet Meydanı, Trabzon Atatürk Meydanı ve Zonguldak Madenci Anıtı'nda oturuyoruz. Tüm vatandaşlarımız ve bütün siyasi partileri, OHAL'e karşı olan herkesi bulundukları yerde, kent meydanlarında oturmaya davet ediyoruz”  açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar