CHP'nin ittifakı nasıl olacak?

Hakan Çelik'in sunumuyla CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Hafta Sonu' programına konuk olan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan "Türkiye’nin demokratik uzlaşması için en geniş mutabakatın sağlanması gerekir. HDP bunun dışında olsun filanca bunun içinde olsun deme lüksümüz yok" açıklamasında bulundu.

CHP'nin ittifakı nasıl olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Nisan 2018 Pazar 11:03

Hakan Çelik'in sunumuyla CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Hafta Sonu' programına konuk olan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ittifak çalışmalarıyla ilgili olarak "Türkiye’nin demokratik uzlaşması için en geniş mutabakatın sağlanması gerekir. HDP bunun dışında olsun filanca bunun içinde olsun deme lüksümüz yok" açıklamasında bulundu.

'DEMOKRATİK UZLAŞI İÇİN EN GENİŞ MUTABAKATI KURMALIYIZ'

Türkiye’nin demokratik uzlaşması için en geniş mutabakatın sağlanması gerekdiğini ifade eden CHP Parti Sözcüsü Bülen Tezcan, "HDP bunun dışında olsun filanca bunun içinde olsun diye bunları ayırma lüksümüz yok. Türkiye refahı için toplumsal barışın için, temel meseleleri çözecek, demokrasiyi inşa edecek insanlar bir arada buluşabilir. Burada temel bir madde var. Son ittifak yasası ile barajdan kaynaklı çok esaslı bir adaletsizlik daha ortaya çıktı. MHP barajla ilgili olan problemini ittifaka girerek çözdü. Yani ittifak içerisinde MHP için bu baraj sıfırlandı. Bunun dışında kalan partiler için baraj yüzde 10 olarak devam ediyor. Biz bu barajı kaldıralım dedik. Partiler milletten ne kadar oy alırsa o kadar aday çıkarsın dedik buna da yanaşmadılar. MHP için barajı sıfırlamak ne kadar meşruysa onun dışındaki partilerin buluşma adına ve barajı sıfırlamak adına atacakları adım o kadar meşrudur. Hatta ondan daha meşrudur." açıklamasında bulundu.

"İYİ PARTİ'NİN SEÇİME GİRMESİNDE ENGEL YOK"

İYİ Parti'nin seçime girmesinde engel olmadığını vurgulayan Tezcan, "İYİ Parti hak etmediği halde seçime giremeyeceği tartışılıyor. Meclis’te 100 bin imzayla Cumhurbaşkanlığı adayı gösterilebilir maddesi var. Bunu kolaylaştırmak lazım. YSK bununla ilgili hazırlığını yaptı. Her yerde benim cumhurbaşkanı adayım bu denilip aday göstermi işlemi yapılabilmeli. İYİ Parti’nin seçime katılmasının önünde engel yok. Vicdanı olan bir hukukçu ve siyasetçi olarak bundan eminim. Bu durumun aksi, 68 yıllık seçim kültürümüzün reddidir. Bu tartışma doğru bir tartışma değildir." şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar