CHP ve İYİ Parti’den YSK’ya iptal başvurusu

CHP ve İYİ Parti YSK’ya başvurarak İstanbul seçimlerinin ve 24 Haziran seçimlerinin iptalini istedi.

CHP ve İYİ Parti’den YSK’ya iptal başvurusu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
8 Mayıs 2019 Çarşamba 13:47

CHP ve İYİ Parti, YSK’ya iptal başvurusunda bulundu. CHP İstanbul’un tamamında seçimlerim yenilenmesi talepli tam kanunsuzluk başvurusunu YSK’ya yaptı. Başvuru sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Önemle şunu vurgulamak istiyorum, 298 sayılı kanundaki değişiklikler iktidarın isteğiyle TBMM'de kabul edildi ve 13 Mart 2018'de yürürlüğe girdi. Bundan sonra iki seçim yapıldı. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim ile 31 Mart yerel seçimleri. Eğer siz İstanbul'daki yerel seçimlerde organize usulsüzlükler var, şaibe var diyorsanız, aynı olaylar 24 Haziran'da da gerçekleşti. Bir şeyler olduysa eğer gerçekten 24 Haziran'da da oldu. Siz Ekrem İmamoğlu seçimi şaibeli diyorsanız, 24 Haziran'daki Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi de şaibelidir" dedi.

Başvuru dilekçesinde; sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük tespiti nedeniyle İstanbul’un 39 ilçesinin tamamında seçimlerin iptali istendi. CHP, ayrıca 24 Haziran seçimlerinin de iptalini istedi.

İYİ Parti de YSK'ya verdiği dilekçede "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle 31 Mart mahalli idareler seçimlerinin iptal edilmesini istedi.

CHP'nin başvurusu

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na verdiği dilekçede, AK Parti'nin 13 Mart 2018'de yaptığı mevzuat değişikliğine işaret edilerek, "tam kanunsuzluk" nedeniyle 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinin iptalini istedi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"İktidarın isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen seçim mevzuatındaki değişikliklerin 13 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe girmesinden sonra yapılan tüm seçimlerde “bir şeyler olduğu” açıkça ortaya çıktıysa; artık seçmenin iradesinin ortadan kaldırılmasının bir önemi yoksa, artık sandık kurullarında görev yapanların seçim sonuçlarına ne şekilde etki ettiklerine dair açık, kesin, somut deliller aranmayacaksa ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptali kararı doğruysa;

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin tam kanunsuzluk sebebiyle iptaline;

24 Haziran seçimleri sonucunda verilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mazbatasının ve Milletvekillerinin mazbatalarının tam kanunsuzluk sebebiyle iptaline;

İstanbul’da gerçekleşen 39 ilçedeki tüm seçimlerin tam kanunsuzluk sebebiyle iptaline."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar