CHP'den Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması

Oyuncu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ile ilgili soruşturmaya dair konuşan CHP'li Faik Öztrak, "Bu söylemde Erdoğan’ın ismi bile geçmiyor" dedi.

CHP'den Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
24 Aralık 2018 Pazartesi 18:16

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, oyuncu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen ile ilgili soruşturmaya dair konuştu.

“Saraydaki kibir abidesi geçen hafta Sayın Fatih Portakal’ı hedef göstermişti. Bu hafta da Sayın Metin Akpınar ve Sayın Müjdat Gezen, Erdoğan’ın nefret dolu sözlerine hedef oldu.” diyen Öztrak, Erdoğan’ın dün meydanlardan verdiği talimat doğrultusunda bu sanatçıların polis eşliğinde adliyeye götürüldüğünü, bunun yürütmenin yargı üzerindeki tahakkümünün ne hale geldiğini açıkça gösterdiğini söyledi. Öztrak, şunları kaydetti:

“CHP olarak her zaman seçimle gelenin, seçimle gitmesinden yana olduk. Bunda en ufak bir tereddüt yok. Ancak Sayın Akpınar’ın ve Sayın Gezen’in ifadeleri, demokrasiden uzaklaşılması halinde neler olabileceğine ilişkin genel doğruların söylenmesi niteliğinde. Bu söylemde Erdoğan’ın ismi bile geçmiyor. Ancak sarayın kibri o kadar arttı ki ‘hava bulutlu’ diyene ‘bana ördek dedi’ diye bağırıyor, üstüne gidiyor. AKP Genel Başkanının, milletin parasıyla meydan meydan gezip ‘ey Kılıçdaroğlu’ demesiyle maalesef milletimizin karnı doymuyor, evlerimize ekmek girmiyor. Sayın Erdoğan muhalefetle uğraşmayı, muhalefet eden herkesi içeri tıkmaya çalışmayı bıraksın.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar