CHP’den görevden alınan başkanlar için ilk değerlendirme

Görevden alınan Diyarbakır, Mardin, Van belediye başkanları hakkında konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Seçilen başkanların görevden alınması hukuki değil siyasidir. Seçimle gelen kayyumla gidecekse sandık anlamını kaybeder" dedi.

CHP’den görevden alınan başkanlar için ilk değerlendirme
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
19 Ağustos 2019 Pazartesi 16:10

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak görevden alınan Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Ülkemizde belediye başkanı olmanın koşulları bellidir. Hukukun üstünlüğü yok sayılmıştır. Darbe döneminde ne yapıldıysa bugün de aynısı yapılmıştır.

Belediye başkanlarının görevden alınması kararı hukuki değil siyasidir. Anayasaya göre kimse ispatlanana kadar suçlu sayılmaz. Sandık hukukuna vurulan her darbe Türkiye'ye vurulmuştur.

Demokrasilerde kural açıktır. Seçimle gelen seçimle gider, seçimle gelen kayyumla gidecekse sandık anlamını kaybeder. Millet iradesiyle inatlaşılmaz.

CHP, seçilen belediye başkanları yerine kayyum atanmasına, seçilmiş Başbakan Davutoğlu'nun istifaya zorlanmasıyla aynı tepkiyi verir. Biz adalet ve demokrasinin tarafındayız”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar