CHP’de başkanlık yarışı

3-4 Şubat tarihinde yapılacak CHP 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan belli olacak.

CHP’de başkanlık yarışı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
18 Ocak 2018 Perşembe 12:59

CHP 36. Olağan Kurultayı, 3-4 Şubat'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

 Genel başkanlık seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tekrar aday olacak. Kılıçdaroğlu’nun ilk rakibi adaylığını açıklayan Ümit Kocasakal oldu. Kocasakal’ın ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce adaylığını açıkladı. Yargıçlar Sendikası eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu söyledi

EMİNAĞAOĞLU DA ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan aday adayı olacağını açıkladı.

İNCE ADAYLIĞINI AÇIKLADI  CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, yaptığı açıklamada, "Benim elimde yeterli imza olduğu için aday adayı değilim, adayım. İmza toplamaya devam ediyorum. Kurultaya 80 milyonu bekliyorum" dedi.

İnce basın toplantısında şöyle konuştu:

“Türkiye içeriden ve dışarıdan birçok tehdit altında. Önümüzde 3 önemli seçim var. Bu seçimlerin olağan seçimler olmayacağını gösteren çok önemli emareler var. Bu seçimler sonuçları bakımından siyasi partilerin başarıları ya da başarısızlıkları olarak ifade edilemez. Çünkü bu seçimler Türkiye'nin seçimleri haline gelmiştir. Bu seçimler partilerin çıkarlarının çok ötesinde Türkiye'nin kaderini ilgilendiren yol ayrımlarıdır. 2019 seçimlerinde yanlış bir karar verildiğinde başımıza gelecekleri görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Bu büyük tehlikeye yüz çeviremeyiz. Hiçbirimizin hata yapma şansı yok. Uçurumun kenarından Türkiye'yi çekip almak için Cumhuriyet Halk Partisi'ne önemli görevler düşmektedir. Önümüzdeki seçimin sonuçları sıradan seçimlerin doğuracağı sonuçlarından farklı olacaktır. Kongrede oy kullanacak olan delegeler sadece genel başkan seçmeyeceklerdir. CHP'nin kurultay delegelerinin omuzlarında çocuklarımızın geleceğimizin sorumluluğu vardır. Bizim demokrasi anlayışımız Cumhuriyetçilik'ten beslenir. Bizim halkçılığımız ayrımcılığa imtiyazlığa karşıdır. Bizim devletçiliğimiz ekonominin temeline insanı koymaktır.  Bizim düşüncelerimiz bir bütündür. Partimiz kurultaya giderken, AKP tüm imkanları ile saldırırken parti içi tartışmalarının içinde olmayacağım. Umutları tazelemeye kardeşlik köprülerim kurmaya ihtiyacımız vardır. Partimizin 3 Şubat'ta gerçekleştireceği kurultayda genel başkanlığa adayım. Adayım diyorum çünkü, CHP'de genel başkanlığa aday olunmaz, aday gösterilir. Benim de elimde yeterli imza var, imza toplamaya da devam ediyorum.”

KOCASAKAL ADAYLIĞINI AÇIKLADI Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal yaptığı adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Meselem kişisel değil. Kendisi çok iyi bir insan olabilir ama CHP siyasi bir parti. Bu partinin bir programı var, genetik kodları var. Kimse bunların üzerine çıkamaz. Defalarca denemiş ve başaramamış. Bunun da bir siyasi bedeli vardır. Sadece karşıtlıkla ve halkın iktidara karşı doğal tepkisiyle yetinmek, hiçbir sıçrama yapamamak nasıl izah olacaktır. Türkiye’nin yeni bir deneme ve yanılmaya ihtiyacı yoktur. Referandumda halkın oylarına sahip çıkılamamasının ve o gece gerekenin yapılamamasının faturası masada durmaktadır. Kişiler üzerinden gelişen siyaset, haklı ya da haksız algı partiye zarar vermektedir. Tüm bu nedenlerle ben kendi adıma, Ümit Kocasakal olarak şahsen değil ama milyonlarca Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı adına, bu partinin gerçek tabanı ve sahipleri adına, onlara vekaleten Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na adayım. Kişi değil fikir adayıyım. Tespitlerim, mücadelem, taleplerim kişisel değildir. Ben tarihsel görevimin kendimce en önemli kısmını yerine getiriyorum ve müsterihim. Hayal kurmuyorum. Siyasi partiler kanunundan harekete, genel olarak siyasi partilerin ve partimizin yapısını ve dengesini bilmekteyim. Benimkisi bir fikir ve vicdan haykırışıdır. Partimizin sahipsiz olmadığını gösterme arayışıdır. Gerekli delege destek verirse ben de kurultayda fikirlerimi dile getirme şansı bulurum.

Siyasi Partiler Kanunu’nda hiçbir engel yok. Avrupa’da örnekleri de var. Gelin bu seçimi 1 Ocak 2018 itibariyle CHP’ye kayıtlı tüm üyelerin katılımıyla yapalım. Ben tahmin ediyorum delelegelerin üzerinde neler yapılabileceğini. Benim delegelerimize vaat edebileceğim tek şey özüne dönmüş bir Cumhuriyet Halk Partisi. Her yere sandıklar kurulur ve tüm üyelerimiz gider oyunu kullanır. Bunu da öneriyorum. Ben buna hazırım. Benim yitireceğim şahsi hiçbir şeyim yok. Hiçbir şahsi kayıp vatanın ve cumhuriyetin kaybedilmesinden daha ağır olamaz. Bir vatanım, bir ülkem yoksa ben neyi kaybedeceğim ki. Bilinmelidir ki bu yolda birilerinin kaybedip birilerinin kaybedeceği yok. Ya hepimizin kazanacağı ya da hepimizin kaybedeceği şeyler var. Kazanamazsın diyenler var. Kazanmaktan ne anladığınıza bağlı. Bazen kazandım derken kaybedersiniz, bazen kaybederken kazanırsınız. Ben başaramasam bile belki benden sonrakilerin başarısının yolunu açmış olabilirim.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar