için kaldı

CHP ve İYİ parti hakkında ‘ortak aday’ iddiası

CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçimlerde Ankara ve Mersin’den ortak aday göstereceği iddia edildi.

CHP ve İYİ parti hakkında ‘ortak aday’ iddiası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
3 Kasım 2018 Cumartesi 09:47

 Yerel seçimler yaklaşırken partiler çalışmalarına devam ediyor. CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçimler hakkında görüştüğü ve iş birliği yapacakları iddia ediliyor. Görüşmelerin seçim ittifakı yerine belli yerlerde iş birliğini kapsadığı belirtiliyor.

‘Ortak aday’ iddiası

Hürriyet'te yer alan habere göre, CHP’den Ankara adayı olarak iddia edilen Mansur Yavaş’ın iki partinin ortak adayı olacağı konuşuluyor. Mersin’de ise mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamazlar’ın da adı kulislerde ortak aday olarak geçiyor. Kocamazlar’ın partisi tarafından aday gösterilemeyeceği açıklanmıştı. Her iki isme Parti Meclisi’nden (PM) onay verilip verilmeyeceği de merak ediliyor. Yavaş’ın adaylığıyla ilgili PM üyelerinden eleştirilerin geldiği bilgisi kamuoyuna yansımıştı. Son alarak Ankara’da yapılan bölge toplantısında partililer Yavaş’ın adaylığına sert tepki gösterdiği öğrenildi.

 

Kılıçdaroğlu Tekirdağ adayını buldu

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için de adayını bulduğu konuşuluyor. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Dr. Şafak Başa aday gösterilecek. Mülkiye başmüfettişliği de yapan Başa, Mesudiye kaymakamlığı görevini yürütürken dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in ‘köykent projesi’nin hazırlanması ve uygulanmasıyla görevlendirilmişti.

İzmir’de Kocaoğlu’nu üzmeyecek isim

CHP’de en çok tartışılan illerden biri de İzmir. Aday olmayacağını açıklayan mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise geçen hafta Kılıçdaroğlu’na veda ziyaretinde bulundu. Kocaoğlu’nun Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kırmızı çizgisi olduğunu ve bu iki isimden birinin aday olması halinde partiyle ilişkisini kopartacağını söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ise yakın çevresine İzmir’de, bir milletvekilini aday göstermeyeceğini, adaylarının Kocaoğlu’nu üzmeyecek bir isim olacağını söylediği öğrenildi.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar