için kaldı

Kılıçdaroğlu’ndan Diyanet İşleri Başkanı’na tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyarete giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, "O koltuk Cumhuriyet tarihine ihanet koltuğu değildir. O koltuk 72 millete yaklaşma koltuğudur" dedi

Kılıçdaroğlu’ndan Diyanet İşleri Başkanı’na tepki
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
13 Kasım 2018 Salı 13:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilşkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programı sonunda döviz hesaplarının arttığını söyledi ve "Türk lirası hesabı düştü. Çünkü bizim insanımız zeki, tasarruflarını korumak ister" dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“3 Ağustos’ta 100 günlük icraat planını açıkladılar. 100 gün doldu ne oldu? Programın açılışında şu cümleyi kullandılar: Yastık altından döviz ve altınlarınızı çıkarın. Havuz medyasında ve onların medyasında günlerce yayınlandı. 100 günün sonunda bankalarda döviz mevduatları arttı. Bizim insanımız zeki. Sana bakıyor, bu lüks şatafat için para mı harcayacağım diyor.

Ameliyatlar durdu. İlaç yok piyasada. Eldiven yok, hasta yakınına ‘git eldiven al gel’ diyorlar. Hastaneye başvurduğunuzda 14 ayrı ödeme alıyorlar. Hiçbir Suriyeli bunları ödemiyor. Ben bunları söyleyince ‘Suriyelilere karşı mısın?’ diyorlar. ‘35 milyar dolar harcadık’ diyorlar. O da yalan. Yalan söyleyen siyasetçiden bu ülkeye fayda gelemez

Bakın 100 yıllık firmalar konkordato ilan ediyorlar. Daha henüz krizi başındayız. Kışın göreceğiz. Konkordato bir dizi iflastır. Süt üreticisi topluyor sütleri konkordato ilan ediyor üreticilere bir kuruş ödenmiyor.

İnsanlar geçinemiyor, böbreklerini satıyorlar. Böbrek ilanları var sağda solda. Sarayın bundan haberi var mı? Damadın bundan haberi var mı? Her 10 vatandaştan 7’si ‘kriz var’ diyor. Demeyenler saray ve çevresi.

Ekonomik olarak güçlü değilsen onların esiri olursun. Bugün geldiğimiz nokta bu. Türkiye yönetilmiyor. Türkiye savruluyor. Tarımda kendi kendimize yeten ülkelerden birisiydik. Arjantin’den mercimek alıyoruz. Yozgat’tan mercimek alıyorduk ne oldu? Şimdi zamlar geldi. Mart’ta gübre aldığı zaman görecek ve ekemeyecek zarar edecek. Yönetemiyorlar… Yönetemeyince suçlu arıyorlar.

Savurganlık yapan bir devletin dünyada itibarı olmaz. Bir devletin itibarı ürettikleri ile olur.

Cemal Kaşıkçı ses kayıtlarını kim istediyse herkese dinlettiler.  Bu katiller neden gözaltına alınmadı. Elini kolunu sallayıp gittiler. Bütün dünya biliyor ama vatandaşlar bilmiyor. O ses kayıtlarının TBMM’ye gelmesi için önerge vereceğiz.

Diyanet İşleri Başkanı ‘keşke Yunan gelip gelseydi’ diyen kişinin huzurunda diz çöküyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Bizim inancımızda ölenin arkasında rahmet okuruz. Bu kişi ‘keşke Yunanlılar galip gelseydi’ diyor. Bu kişiyi Diyanet İşleri Başkanı ziyaret ediyor. Resmi kıyafetle gidiyorsa Diyanet’i temsil ediyorsun. Sen bunu bilmiyorsan orayı bırak. Sana o koltuğu sağlayanlar idamla yargılandı. Sen tarihine de inancına da ihanet ediyorsun.

O koltuk Cumhuriyet tarihine ihanet koltuğu değildir. O koltuk 72 millete yaklaşma koltuğudur. O koltukta insanlar ayrıştırılmaz. O zatın  o koltuğu bırakması benim arzumdur”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar