CHP, İYİ Parti ittifakına iktidar kanadından ilk tepkiler

Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili hakkında, iktidar kanadından ilk açıklama AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan'dan geldi.

CHP,  İYİ Parti ittifakına iktidar kanadından ilk tepkiler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Nisan 2018 Pazar 16:13

Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili hakkında, iktidar kanadından ilk açıklama AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan'dan geldi.

"YENİ BİR 'GÜNEŞ MOTEL' OLAYIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP'nin, geçmişteki muvazaalı hiçbir işinden ders almadığının anlaşıldığını vurgulayan Turan, "1978'in başında kurduğu 'Güneş Moteli', CHPnin sonunu getirmişti. Yeni bir 'Güneş Motel' olayıyla karşı karşıyayız." açıklamasında bulundu.

"CHP'Yİ OKEYE DÖRDÜNCÜ ARAYAN PARTİ HALİNE GETİRDİLER"

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan açıklamasının devamında, "Türk siyasi tarihi, millete rağmen sahneye konan hiçbir senaryonun hayat bulmadığını bizlere göstermiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar, Cumhur İttifakı ve Tayyip Erdoğan, seçimleri çok yüksek bir oy oranıyla kazanacak ve yeni Türkiye'yi inşa edecektir. Mustafa Kemal'in 95 yıllık partisini 'okeye dördüncü arayan' bir parti haline getirdiler. Makul hiçbir CHP'li bu filme rıza göstermeyecek, bu ahlak dışı iş birlikleri de milletin vicdanında mahkum olacaktır." vurgusunu yaptı

"TEK HEDEFLERİ ERDOĞAN"

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 vekili ikinci Güneş Motel vakasına benzeten AK Parti MKYK üyesi/İstanbul Milletvekili  Burhan Kuzu, “Daha önce de yazdım! Bir Ülkenin Ana Muhalefet Partisinin düştüğü hale bakın? Tek hedefi R.T.Erdoğan. Tamimiyle hırs, kin ve düşmanlık üzerine kurmuş siyasetini. Gerçekten çok acı bir tablo. Peki! Olacak bir şey değil ya, amacınıza eriştiniz! Ya sonrası? Tam bir kaos. Millet bunu engeller" açıklamasında bulundu.

 

"15 MİLLETVEKİLİNİ SEÇEN MİLLETİN İRADESİ YOK SAYILMIŞTIR"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “İradesi rehin alınmış olan Kılıçdaroğlu, seçmeninin 1 Kasım Genel Seçimleri’ndeki tercihini hiçe sayarak 15 milletvekilini emrinde olduğu iradenin talimatı ile başka bir partiye göndermiş, sözde demokrasi adına demokrasiyi ve o milletvekillerini seçen millet iradesini yok saymıştır." dedi. 

Yaşanan hadisenin bugünün Güneş Motel vakası olduğunu söyleyen Mahir Ünal, "Kılıçdaroğlu ve CHP’si kendini inkar etme pahasına 15 milletvekilini 'ip'e göndermiştir. Üstelik ittifakların yasal olarak önü açılmışken gizli kapaklı görüşmeler, kulisler ve siyasi bir hülle ile bunu yapmıştır. Yaşanan hadise bugünün Güneş Motel vakasıdır.” açıklamasında bulundu

"İKİNCİ GÜNEŞ MOTEL VAKASI YAŞANIYOR"

Kuzu sıralı olarak attığı tweetlerin devamında şu ifadelere yer verdi, “CHP’de 2.Güneş Motel vakası yaşanıyor. CHP, Türkiye’yi ve 24 Haziran seçimlerini kirli siyasetle dizayn etmeye kalkışıyor. CHP buna alışkın. Geçmişte yaşanan Güneş Motel olayı hala hafızalarda. Halkımız, vekil transferleriyle kayıt dışı siyaset arayışını boşa çıkaracaktır.” dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar