Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tarafsızlık çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tarafsızlık çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tarafsızlık çağrısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
2 Temmuz 2019 Salı 13:41

Grup toplatışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına Ergenekon davasında verilen beraat kararına değinerek başladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle;

“Ergenekon'a 12 yıl sorun "pardon" deniyor; 12 yılda bu ailelerin çektiği dramın hesabını, hapishanede ölenlerin hesabını kim verecek. Atacaksınız aylarca içeriye. Ben bu davaların savcısıyım diyeceksin. Yıllar sonra beraat verip biz bir hata yaptık diyeceksin. Bu mudur adalet?

"Tek ortak özelliği bayraklarına bağlı olmasıydı"

O dönemki medya mensuplarına seslenmek istiyorum. Sizlerin de ithamlarınız dolayısıyla özür dilemeniz gerekiyor. Ergenekon tek bir dava değildir. Balyoz, odatv... Ben Silivri hapishanesinde Almanya toplama kampına benzetmiştim. Ziyaretimin sonrasında da bu açıklamayı yapmıştım. Burada aydınlar gazeteciler var .Bunların tek ortak özelliği bayraklarına bağlı olmasıydı. Daha Ankaraya gelmeden savcı fezleke düzenledi Kılıçdaroğlu bunu söyledi diye. Buradan Sayın Baykal'a da saygımızı sunmak isteriz.

Şimdi bir yargı reformundan bahsediliyor. Gayet güzel. Bunun sözedilmesi bu ülkede adaletin olmadığını gösteriyor.

Getireceğiniz adalet paketinde Eren Erdem'in dışarı çıkarılacağından bahsediyor musunuz? Hangi suçu var Eren Erdem'in? Hangi gerekçeyle içeride? Osman Kaval neden içeride? Askeri öğrenci neden içeride? Sırrı Süreyya Önder. Önemli bir entelektüel. Ahmet Altan, Demirtaş, Nazlı Ilıcak hangi gerekçeyle içeride?

AKP'li kardeşlerime sesleniyorum: Trump'ın telefonuyla papazın serbest bırakılması adalet midir?

Canan Kaftancıoğlu 6 yıl önce tweet atmış. İstanbul seçimlerini kazandık. Sen misin başarılı olan. Gel bakalım mahkemeye. Nerede adalet?

Sayın Meral Akşener. Onurlu bir kadın. FETÖ soruştturması. Neden? Nasıl mahkum edebilirim?

"Adalet herkes için vardır"

Şule Çet davası. Baba adalet peşinde. Bir evladına tecavüz edilip 20. kattan atılıyor. Atanların parası var pulu var. Şule Çet'in babasının nesi var? Baskı kuruyorlar. Ama bu ülkede iyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var.

 AK Partili kardeşlerimde bilsinler, adalet herkes için vardır. Bütün peygamberlerin varlık nedeni adalettir. İnsanlığın, kainatın temelidir adalet. Adaleti sağlamamak için her şeyi yaparsanız devletin temelinden çürütürsünüz.

Bütün dünyada gıda fiyatları düşerken, Türkiye'de neden artıyor? Kim yönetiyor Türkiye'yi? Bir bakan düşünün topluma doğru bilgi vermiyor. O koltukta niye oturuyorsun? Yönetemiyorsunuz, Türkiye'nin yönetilmediğini de iyi biliyorum. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu neyi istişare edecek? Toplanıp Erdoğan'a itiraz mı edecek? Eski abiler var, para alıyorlar... 13 bin lira para mı, 18 bin lira oldu. Neyin istişaresini yapacaksınız? Aldığınız para fakir fukaranın parasıdır, neyin istişaresini yapacaksınız?

‘Bana yetki verin, faizle, dolarla nasıl mücadele edilir görün’ diyordu. Yetkiden sonra ne oldu. Milli gelirimiz ve kişi başı gelirimiz düştü. TL’nin değeri düştü, TBMM’nin çalışma kapasitesi düştü. Enflasyon uçtu, hayat pahalılığı arttı.

Tarafsızlık çağrısı

Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerekir' demiştim. Cumhurun başkanı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı. 'Devletin sigortası olmaz' dedik. Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması lazım. Bir partinin genel başkanı devletin birliğini temsil edemez. Parti başkanı başkomutanlık mı yapar? Bir partinin genel başkanı yargıya hakim mi atar? Siz yargı tarafsızlığı, bağımsızlığı diyemezsiniz. Türkiye'nin çivisi çıkmak üzere. Tarafsız olmalı ki, insanlar en azından başvurabilsinler. Getir Anayasa'nın bu maddelerini değiştirelim. Tarafsız Cumhurbaşkanı ol başımızın üstünde ol. Her partiye, her STK'ya eşit ol. İnanmıyorsan bana referandum yapalım, 'Cumhurbaşkanı tarafsız mı olsun, taraflı mı olsun'. Sen Anayasa'ya uymuyorsun, ettiğin yemini tutmuyorsun. Devletin bütün imkanlarını kullanıyorsun. Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanlığı yapamaz."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar