için kaldı

CHP belgeleri bugün savcılığa teslim edecek

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi ve yakınlarına yönelik iddiasına dair belgeleri bugün savcılığa teslim edeceği öğrenildi.

CHP belgeleri bugün savcılığa teslim edecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
4 Aralık 2017 Pazartesi 10:53

CHP'den yapılan açıklamaya göre, parti sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesi ve yakınlarına yönelik olarak yurt dışında hesap iddiasında bulunduğu belgeleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edecek.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bellway LTD. şirketinin başvurusu üzerine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 28 Kasım'daki grup toplantısında açıkladığı yurt dışı (Man Adası) para transferi iddialarına dair soruşturma başlatmış, söz konusu swift ve dekontları talep etmişti.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"28 Kasım 2017 tarihinde, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grubunda yaptığı konuşmasında, Bellway LTD. isimli ve yurt dışında faaliyet gösteren şirkete usulsüz para aktarıldığı iddia edilerek, buna ilişkin swift mesajları ve dekontları bulunduğunu ileri sürdüğü, adı geçen şirket yetkilisinin de belgelerin sahte olduğunu belirtmesi nedeniyle olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

CHP Genel Merkezinden, iddia edilen hususlarla ilgili tüm belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi, CMK 332. maddesi kapsamında yazılı olarak istenilmiştir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar