için kaldı

Cemal Kaşıkçı Time dergisi kapağında

Dünyaca ünlü Time dergisi Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın da aralarında bulunduğu üç gazeteci ve bir gazeteyi 'Yılın Kişisi' seçti. Cemal Kaşıkçı Time dergisi kapağında yer aldı.

Cemal Kaşıkçı Time dergisi kapağında
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
11 Aralık 2018 Salı 16:53

Time dergisinin editör kadrosu tarafından 1927’den bu yana her yıl, o yıla damga vuran iyi ya da kötü olaylarda yer alan isimlerden seçilen “yılın kişisi” unvanı için belirlenen finalistler açıklandı. Listede, cinayete kurban giden ve hala cesedinin nerede olduğu bilinmeyen Kaşıkçı’nın olması dikkati çekti.

Seçtiği "yılın kişileri" için dört ayrı kapak yapan Time'ın seçtiği dört kişi arasında İstanbul'un Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı, ABD'nin Maryland eyaletininin Annapolis kentinde yerel bir gazete olan ve saldırı sonucu 5 gazetecisini kaybeden The Capital Gazette, Filipinler'de Devlet Başkanı Rodrigo Duterte liderliğindeki hükümete yönelik eleştirel yayınlarıyla bilinen internet haber sitesi Rappler'in bağlı olduğu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Maria Ressa ve Myanmar'da gözaltına alınan Reuters gazeteciler Wa Lone ile Kyaw Soe bulunuyor.

Böylece Time ilk kez hayatta olmayan birini 'Yılın Kişisi' seçmiş oldu.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar