Mete Yarar: Cemal Kaşıkçı olayının arkasında İsrail var

Habertürk ekranlarına konuk olan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, kayıp Suud Gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Mete Yarar: Cemal Kaşıkçı olayının arkasında İsrail var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
10 Ekim 2018 Çarşamba 22:34

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulunan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, "İstihbaratta bir kural vardır. Bu kadar fazla deşifrasyon bırakılmaz. Her şey göründüğü gibi değildir. Bu olay tuzağını da içinde barındırıyor. Dünyanın gözünün önünde sıfırlayacağınız bir operasyonu bu kadar deşifre etmezsiniz. Sonuç olarak dünyada bir reaksiyonu olacaktır." açıklamasında bulundu.

"Bu işin arkasında İsrail var! Bu kadar net"

Cemal Kaşıkçı olayında İsrail'in rolü olduğunu iddia eden Yarar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Suudi Arabistan körfezde kural belirleyici bir ülke. İsrail ile Salman arasında ciddi bir yakınlaşma bir söz konusu. Katar olayında bir gerginlik yaşandı. Türkiye olayları belli bir dozajın üzerine çıkarmıyor. Yani ilişkileri kopartacak noktaya hiç sürüklemedi. Ben burada açık ve net söyleyeyim büyük bir tuzak görüyorum. Bu olayın yansımaları gizlenemez. Dikkat ederseniz Türkiye belgeleri yavaş yavaş servis ediyor. Bu evrakların tamamı o günde vardı. Türkiye bu işi sulhle çözmek istiyor. Buradaki tuzak Türkiye, Suudi Arabistan ilişkisini tamamen koparmak üzerine. Bu işin sonunda iş diplomatik krize kadar gidebilir. Bu işin arkasında İsrail var. Bu kadar net.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar