Çavuşoğlu: Kandil operasyonu için İran’la görüşmeler devam ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kandil operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: Kandil operasyonu için İran’la görüşmeler devam ediyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
13 Haziran 2018 Çarşamba 14:32

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Habertürk’te gündeme ilişki açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Kuzey Irak'taki Kandil'e geniş çaplı bir kara operasyonu düzenlenmesi olasılığıyla ilgili soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, "Sınırımızın ötesindeki bu tehdidi temizlememiz gerekiyor. Irak'ta, nerede olurlarsa olsun bu teröristleri temizleyeceğiz. Askerlerimiz, istihbaratımız teknik olarak ne yapılması gerektiği konusunda teknik çalışmaları yapıyorlar. Bu işin bir saha ayağı var, bir de masada, diplomaside yapılması gerekenler var. İran ile de görüşmeler yapıyoruz. Onlar için de PKK/PJAK bir tehdittir" dedi.

ABD ile Türkiye arasında Mutabakat sağlanan Menbiç yol haritasına ilişkin soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, YPG'lilerin Menbiç'ten çekilmesi sürecine ilişkin şunları söyledi:

"YPG'nin çekilmesi demek, silahlarını bırakması demektir. ABD silah verdi, bunu da gizlemiyor, şimdi vermiyorum diyor. Buraları istikrara kavuşturmamız için bu silahların geri alınması gerekiyor. Birlikte çalışıp ne yapılıp yapılmadığını göreceğiz. Silahları da veren toplayacak.

Yol haritasının amacı ABD'nin sözünü tutması. Artık bu işleri sürüncemeye bırakmak ya da topu taca atmak yok. Birlikte çalışacağız, birlikte göreceğiz. Silahların alınması konusunda da, seri numaralarını aldıklarını ve silahları geri alacaklarını söyledi ABD. Bizzat Sayın Trump bunu cumhurbaşkanımıza söyledi."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar