için kaldı

Çavuşoğlu: Erdoğan ve Putin Ankara’da bir araya gelecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan ve Putin’in 3 Nisan’da Ankara’da bir araya geleceğini söyledi.

Çavuşoğlu: Erdoğan ve Putin Ankara’da bir araya gelecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
14 Mart 2018 Çarşamba 12:40

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Çavuşoğlu, görüşmeye geçilmesinden önce, "Bugünkü görüşmemiz, yenisi 3 Nisan'da Ankara'da gerçekleşecek Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına hazırlık niteliğinde" dedi.

Rus-Türk Üst Düzey İşbirliği Konseyi'ne, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yapıyor.

Ankara'daki bu toplantıyı ise, Astana sürecinin garantör ülkeleri olan Rusya, Türkiye ve İran'ın liderlerinin İstanbul'da gerçekleştireceği ikinci üçlü zirve izleyecek.

Çavuşoğlu ayrıca, hem Rusya hem de Türkiye'nin, ikili ilişkileri geliştirip işbirliğini derinleştirmenin yanı sıra bölgesel problemlere çözüm bulunması konusunda da işbirliği yapmak istediğini belirtti.

Türk Dışişleri Bakanı, Lavrov'la görüşmesinde, her iki tarafı da ilgilendiren çeşitli konuların ele alınacağını da kaydedip, Rusya ve Türkiye'nin ticaret, ekonomi ve enerji alanlarında ilişkilerini aktif olarak geliştirmekte olduğunu ekledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar