için kaldı

Çavuşoğlu: ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacaktır

ABD Başkanı Trump'ın güvenli bölge için 20 mil sözü olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Söylediğimiz ABD'nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı. " dedi.

Çavuşoğlu: ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacaktır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
15 Ağustos 2019 Perşembe 11:49

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu basın toplantısında Suriye’de oluşturulacak ‘güvenli bölge’ hakkında konuştu.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bugün ABD heyeti Şanlıurfa'ya gelecek. İHA'larımız bölgede uçuşlarımız başladı. Gözlem noktalarımız da olacak, birlikte devriyelerimiz de olacak. Trump'ın burada 20 mil sözü var. Buradan YPG ve PKK'lıların çıkarılmasıdır. Bölgenin istikrara kavuşturulması gerekiyor. Türkiye'den geri dönmek isteyen çok sayıda Suriyeli mülteci var. Orada kendilerini güvenli hissetmedikleri için dönemiyorlar. Bu terör örgütleri en çok Kürtleri kendisine tehdit görüyor. ABD'nin oyalama taktiği geçerli olmayacaktır. Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler ama Fırat'ın doğusundaki bölge terör yuvası oldu. Bunları görüşürken bile ABD silah yardımını devam ettiriyor."

F35 programı

F35 konusunda açıklama yapan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin F35 programından çıkarılması söz konusu değildir. Bugüne kadar 1,4 milyar dolar ödeme yapmıştır. Türkiye'de üretimler devam ediyor" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar