için kaldı

Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız

Katıldığı bir programda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Rusya’dan alınacak S-400’ler için hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
14 Haziran 2019 Cuma 10:23

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AA Editör Masası’na konuk oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “S-400'ler konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Bağımsız ve özgür millet olmak için kararlılığımızı devam ettireceğiz” dedi

Çavuşoğlu, ABD’nin yapacağı olası adımlar hakkında ise, “ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa, bizim de atacağımız adımlar var. Amerika bu kararları aldı, biz de sessiz sedasız oturalım anlayışı yok artık. Bize yönelik olumsuz bir davranış olursa, biz de karşılığını vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Suriye’deki gelişmelerle ilgili de konuşan Çavuşoğlu şu açıklamaları yaptı:

“Astana sürecinin devam etmesinde fayda var. Bugüne kadar Suriye'de sahada ve masada bir gelişme olduysa, bunun sebebi Astana'da yer yer Soçi'de üç garantör ülkenin birlikte attığı adımlar sayesinde olmuştur. Bugün siyasi süreci konuşuyorsa, Astana ve Soçi süreçleri sayesinde olmuştur. İdlib ve Suriye genelinde ise, rejimin garantörü Rusya ve İran'dır. Biz rejime söz geçiremiyoruz mazeretini kabul etmeyiz. Ilımlı muhalefetten bir problem yok. İdlib'deki radikal muhalefeti rejimin kendisi İdlib'e gönderdi. Rusya'yla ateşkes için biz çalışıyoruz. Sahada istihabarıtımız ve askerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Dünkü atışların kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Gerekli mesajları verdik. Bir daha tekrar ederse, gereğini yaparız dedik. Rejimle muhalifler arasındaki güven artırıcı adımlarla beraber kalıcı çözümler üzerinde çalışmamız lazım."

Anayasa komisyonunda 3 tane liste var. Bunlardan biri sivil toplum listesi. Burada sıkıntı var. Sivil toplumu teslim etmeyen kişiler seçilmişti. Biz de BM'de itiraz ettik. Sonuçta 3 kişi değişsin 3 kişi kalsın pazarlığı vardı. Rusya 4+2 olsun dedi. Bunu da kabul ettik. BM de kabul etti. Şimdi Rusya'yı bekliyoruz. Anayasa komisyonu oturup hemen çalışmaya başlaması lazım ki, siyasi süreç başlasın."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar