Canlı bombalar sınırda yakalandı!

Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalıştıkları sırada yakalanan 2 kişinin üzerinden patlamaya hazır bomba düzeneği çıktı. Zanlıların devletin üst düzey yöneticilerini hedef alacağı öğrenildi.

Canlı bombalar sınırda yakalandı!
Son Güncelleme: 16 Kasım 2020 Pazartesi 11:08
16 Kasım 2020 Pazartesi 10:58

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yasadışı yollarla Türkiye'ye girerken yakalanan Suriye uyruklu H.A.S. ve R.A.S isimli şahısların yanlarında getirdikleri taşınabilir şarj aletlerinin kontrolünde patlamaya hazır bomba düzeneği olduğu tespit edildi.

İki adet taşınabilir şarj aletinin içinde toplam 400 gram kimyasal patlayıcı madde, 6 adet fünye, 2 adet pil ele geçirildi.

Amaçları huzur bozmak ve üst düzey suikasttı

H.A.S ile yapılan sorguda, N.E. ve F.E. isimli iki kişinin sınır hattında kendilerini karşılayacağını belirtmesi üzerine adı geçen şüpheliler de sınır hattında yakalanarak jandarma tarafından gözaltına alındı.

Patlayıcı maddenin terör örgütü tarafından ülkedeki huzur ortamını bozmak ve devletin üst düzey yöneticilerine suikast yapmak için getirildiği öğrenildi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildiler

Olayla ilgili gözaltında bulunan H.A.S. isimli şahsın Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan, R.A.S isimli şahsın ise Silahlı Terör Örgütlerine Silah Sağlama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Diğer gözaltına bulunan N.E. ve F.E. isimli şahısların çıkarıldığı mahkemece Yurt dışına Çıkma Yasağı ve Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldığı bildirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar