Canan Karatay’ı dolandıranlar yakalandı

Telefonda kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak kandırdıkları 16 kişiden toplam 4,2 milyon liralık para aldıkları iddia edilen 12 kişi 5 ilde düzenlenen ortak operasyonla yakalandı.

Canan Karatay’ı dolandıranlar yakalandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
2 Temmuz 2018 Pazartesi 17:42

İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 20 Haziran'da Adana, Antalya, İstanbul, Şanlıurfa ve Muğla'da yapılan eş zamanlı operasyonda telefon dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen bir şebeke çökertildi. Bu illerde gözaltına alınan 12 kişi İstanbul'a getirilerek Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulandı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada gözaltına alınlar arasında bulunan Mehmet K.'nin 2013 yılında Profesör Canan Karatay'ın aynı yöntemle dolandırılma olayında gözaltına alındığı ortaya çıktı. Şüphelinin o tarihte çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Şüphelinin benzer suçlardan çok sayıda kaydı olduğu ortaya çıktı. Öte yandan şüpheliler arasında bulunan Mahmut E.'nin de Prof.Dr. Erdener Yurtcan'ın 2015 yılında dolandırılmasıyla ilgili gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar