için kaldı

Bahçeli'den Anayasa çağrısı: Bütün partilerin bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir

MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni Anayasa çağrısını yineleyerek, "Bütün partilerin Anayasa'nın ilk dört maddesine bağlı bir tutumla bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir. MHP yeni Anayasa sürecinde vardır, çalışmalarına başlamıştır" dedi.

Bahçeli'den Anayasa çağrısı: Bütün partilerin bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir - Sayfa 1

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

1 17
 
Bahçeli'den Anayasa çağrısı: Bütün partilerin bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir - Sayfa 2

"Biz dünyanın en gözde ve en zorlu coğrafyasında yaşayan bir milletiz. Ne tarihimizi, ne coğrafyamızı ne de kimyamızı değiştirme isteğine sahibiz. Daha müreffeh, daha güçlü Türkiye'yi inşa etmek elimizdedir.

2 17
 
Bahçeli'den Anayasa çağrısı: Bütün partilerin bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir - Sayfa 3

Dünyanın, ülkemizin ve milletimizin yaşadığı sorunları bilmeden partimizi anlamanın mümkün olmadığı açıktır. MHP'nin tarihi köklerini değerlendirmekte güçlük çeken varsa, milliyetçilerin olmadığı bir Türkiye'nin son 1,5 asrını tahayyül etmeleridir. Milliyetçiler olmasaydı, yeni devlet nasıl ortaya çıkardı? Bugün bol keseden sallayan, laçka siyasetçilerin bunlara verecek cevabı var mıdır?

3 17
 
Bahçeli'den Anayasa çağrısı: Bütün partilerin bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir - Sayfa 4

Herkesin kabul etmesi husus şudur; MHP, Türkiye'nin lehine ve yararına olmadığı her teşebbüs karşısında tek başına da kalsa sonuna kadar direnmiştir. Bundan sonra da devam edecektir. Türkiye üzerinde plan yapanlar, milletin vermediği yetkiyi almak için kuyrukta bekleyenler, dış güçlerden namertçe medet umanlar; alayınız uyarıyorum. Girdiğiniz yolun sonu uçurumdur.

4 17