Destici’den ‘kayyum’ çıkışı: Bütün belediyelere kayyum atansın

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sadece 3 şehre değil HDP’nin elindeki bütün belediyelere kayyum atanması gerektiğini söyledi.

Destici’den ‘kayyum’ çıkışı: Bütün belediyelere kayyum atansın
Son Güncelleme: 28 Ağustos 2019 Çarşamba 17:11
28 Ağustos 2019 Çarşamba 17:11

 Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin karşısında sadece terör örgütlerinin olmadığını belirten Destici, "Burada emperyalist küresel güçler de var. Amaçları Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi orada terörü bitirmek, teröristleri temizlemek, bölgeye huzur ve barış getirmek değildir. Onlar kendi çıkarları için oradalar. Bunun öncülüğünü Amerika Birleşik Devleti yapmaktadır. PYD ve YPG’ye her türlü silah ve mühimmat desteğinin yanında lojistik desteği de sağlamaktadır. Devletimin, milletimin çıkarları yanında yer almıyorsun, o zaman teröre karşı ortak bir duruş ve mücadele geliştirmesi gerekir. Biz bunu Amerika Birleşik Devletleri’nde hiç göremedik. Son yapılan mutabakatta da güvenimiz yoktur" dedi.

“HDP’nin elindeki bütün belediyelere kayyum atansın”

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine atanan kayyum hakkında da konuşan Destici şu ifadeleri kullandı:

“Sadece 3 büyükşehire değil, şu anda HDP’nin elinde olan bütün belediyelere kayyum atanmasını da tavsiye ediyorum. HDP, PKK’nın siyasi uzantısıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terör örgütünün partisine de müsaade etmemesi lazım. Kayyum atanan belediye başkanlarının ağzından şunu duymadık; ‘Siz ne diyorsunuz, bizim PKK ile ne bağlantımız var? Bizi nasıl onla aynı yerde değerlendirirsiniz’. İtirazlarını duyduk mu, duymadık. Şuanda görevde olanlar da aynı şekilde PKK’ya hizmet ediyorlar. Durdukları her an devlete ve millete ziyandır, zarardır. Yakınlarını da belediye kadrolarına doldurmaktadırlar.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar